TDK ‘ya göre merak edilen kelimelerden biri de değerbilir kelimesidir. Değerbilir kelimesinin ayrı mı bitişik mi yazıldığı TDK ‘da araştırılan bir konudur. TDK ‘ya göre bu kelime “değerbilir ” şeklinde bitişik olarak yazılmalıdır. Doğru olarak kabul edilen kelimenin bitişik olarak yazılmasıdır.
Read moreDedikodu yapmak ne demek TDK?
a. Başkalarını çekiştirmek ve kınamak üzere yapılan konuşma, kov, gıybet, kılükal: “Zaten ufacık mahalle, dedikodu desen diz boyu.” -E. Şafak. Bir birey ya da toplumsal küme üzerinde, yüze karşı değil arkadan sözlü saldırıda bulunmak yoluyla toplumsal denetim kurma.
Read moreDedikodunun anlamları nelerdir?
DEDİKODU NE DEMEK? Dedikodu başkalarının kişisel ve özel konuları hakkında yapılan konuşmalardır. Dedikodu bazen gerçek olaylar ve konular hakkında olsa da, genellikle kişiler arasında konuşulduğundan, kişilerin birbirlerine olayı veya haberi iletimi sırasında yanlışlıklar ve çarpıklıklar içermektedir.
Read more