bir malın çok üretildiği dönemde değerinin düşmesi nedeniyle, az üretildiği dönemden daha az kar edilmesi durumunu belirten iktisadi kavram.king kanunu olarak da bilinir. gregory king şeyettiği için,king kanunu’da denir.
Read moreKing paradoksu nedir?
King Kanunu Bolluk Paradoksu olarak da bilinmektedir. Yaptığı gözlemlerle miktar artışları ile fiyat azalışları arasındaki ilişkiyi belirlemeye çalışan King , bu bakımdan ekonometrinin ilk öncülerinden biri olarak kabul edilir.
Read moreTarımda King Kanunu Nedir?
bolluk paradoksu olarak da tabir edilir. bu kanuna göre, tarım ürünlerinin talebi esnek olmadığı için ürünün az olduğu yıllarda fiyatlar artmakta ve çiftçilerin gelirleri daha fazla olmaktadır. ürünün fazla olduğu yıllarda ise fiyatlar düştüğü için, çiftçilerin gelirleri düşmektedir.
Read moreGregory King Kimdir?
King Yasasını XVII. yüzyılın sonlarına doğru bulan İngiliz düşünür Gregory King olmuştur. Bu miktar kuramı ekonomi yazınında “King Yasası” veya “Bolluk Paradoksu” olarak bilinir. King Yasası daha çok buğday ve tarımsal ürünlere uygulanabilir.
Read moreMarka Duygusu nedir?
Marka duygusu yani tüketicinin markaya yönelik duyguları ve marka bağlılığı marka yönetiminde önemli kavramlardır (Chaudhuri, Holbrook, 2001, s.83). Markaların somut özelliklerinin yanı sıra önemli soyut yönlerinin de olduğu bilinmektedir.
Read moreDeğer önermesi nedir?
Değer önerisi, müşteriler için çözülen bir sorun ya da karşılanan bir ihtiyaç sırasında, müşteriye sağlanan faydaların bütünüdür. Değer önerisi kanvası ise, bir girişimin belirli bir müşteri segmentine sunduğu değerler bütününün, müşterilerin ihtiyaçları ile örtüşmesini ölçümleyen araçtır.
Read moreKişisel fayda nedir?
Geçici yerine kalıcı (bireyin kişiliğiyle bağlantılı)Kişisel fayda genel olarak; gerçek benlik (insanların kendilerini nasıl algıladığı) kavramı ile ideal benlik (nasıl algıllanmak istedikleri) kavramıyla ilgilenir. Nike özünde bir ayakkabıdır.
Read more