Değer artışı kazancında endeksleme nasıl yapılır? Alış tarihinden önceki ay ve satış tarihinden önceki ay Yİ-ÜFE oranındaki artış %10 ve üzeri ise mal ve hakların alış bedeline bu artış oranı uygulanarak bulunan yeniden değerlenmiş alış bedeli ile satış bedeli arasındaki fark bulunarak gayrisafi kazanç bulunur.
Read moreTek evini satana vergi var mı?
Tek evini satanlar vergi ödemeyecek! Evini satanlar için önemli düzenlemeler içeren yeni vergi taslağına göre tek konutunu satanlar artık vergi ödemeyecek…
Read moreDeğer artış kazancı vergisi nasıl hesaplanır?
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi olarak bilinen Yİ-ÜFE’de satımdan bir önceki ay baz alınır. Daha sonra ise evin bugünkü değeri belirlenir. Elde edilen tutarlardan her yıl ayrı olarak belirlenen istisna bedel çıkarılır ve çıkan sonuca ve gelir vergisi dilimine göre ödenmesi gereken vergi tutarı hesaplanır .
Read moreDeğer artış kazançlarında vergilendirilecek kazanç nedir?
Diğer kazanç ve iratlar kapsamına giren gelirler, değer artışı kazançları ve arızi kazançlar olarak belirlenmiş, vergilendirilecek gelirlerin bentler halinde sayıldığı iki ayrı grup olarak ele alınmıştır. Değer artışı kazancı olarak vergilendirilen gelir , mal ve hakların elden çıkarılmasından sağlanan kazançtır.
Read moreTek evini satana vergi yok mu?
Tek evini satanlar vergi ödemeyecek! Evini satanlar için önemli düzenlemeler içeren yeni vergi taslağına göre tek konutunu satanlar artık vergi ödemeyecek…
Read moreKazanç vergisi yüzde kaç?
2022 gelir vergisi tarifesi nedir? 2022 gelir vergisi oranları ve gelir vergisi dilimleri MiktarVergi Oranı32.000 TL’ye kadar%1570.000 TL’nin 32.000 TL’si için 4.800 TL, fazlası%20170.000 TL’nin 70.000 TL’si için 12.400 TL (ücret gelirlerinde 250.000 TL’nin 70.000 TL’si için 12.400 TL)%27Gelir vergisi nedir? Nasıl hesaplanır? | Paraşüt Blog www.parasut.com › blog › gelir-vergisi-nedir
Read moreVergi değeri nasıl hesaplanır?
İlgili yıl içerisinde gayrimenkulün asgari rayiç değerleri üzerinden bu oranlar kullanılarak o yıl için ödenecek tutar hesaplanmaktadır. Örnek olarak rayiç değeri 100.000 TL olan büyükşehir sınırlarındaki bir konut için ödenecek tutar, 100.000×2/1000 = 200 TL olarak hesaplanacaktır.
Read more