Defibrilatör cihazı nasıl kullanılır?

Elektrotlar ya hasta üzerinde ya da cihaz üzerinde durmalıdır. Sürekli elde tutulmamalıdır. Ayrıca elektrotlar birbirine değmemelidir. Bir elektrot hastanın göğüs kafesinin sağ üst tarafındaki köprücük kemiğinin altına, diğeri ise kalbin bulunduğu bölümün sol yanına doğru göğüs kafesinin altına yerleştirilmelidir.

Read more

Defibrilasyonun amacı nedir?

Defibrilasyon defibrilatör denilen bir cihazla kalbe terapötik dozlarda elektrik enerjisi verilmesi ile sağlanır. Bu işlem kritik bir kalp kası kitlesini depolarize eder ve disritmiyi sonlandırarak sinoatrial düğümden çıkan normal sinüs ritmine dönüşü sağlar.

Read more

Defibrilasyon kime yapılır?

Ventriküler Fibrilasyon/Nabızsız Ventriküler Taşikardi Nabız yoksa defibrilatör varlığında hemen yapışkan pedler yapıştırılır ve ritm analizi yapılır . Eğer şahitli arrest değilse 5 tur kardiyopulmoner resüsitasyon yapılır ve sonra defibrilasyon yapılır .

Read more

Şok cihazı hangi durumlarda kullanılmaz?

OED kullanımı “Temel Yaşam Desteği” uygulaması içerisinde yer alır ve hayatı tehdit eden kalp ritimlerinin geri döndürülmesinde kullanılır . Eksternal Defibrilatör Kişide nabız yoksa, nefes almıyor ise ve yanıt yoksa kullanılır . Bu durumların dışında kişiye otomatik şok cihazı kullanılmamalıdır.

Read more