Hemodinamik olarak “anstabil” olarak tariflenen ve/veya kimyasal kardiyoversiyondan (Kimyasal kardiyoversiyon =İlaç tedavisi) fayda elde edilemeyen Dar QRS’ li taşikardilerde ve nabızlı ventrikül taşikardilerinde uygulanabilir .
Read moreErişkinde CPR nasıl yapılır?
Ağzınızı hastanın ağzından çekin burun deliklerini açın ve akciğerlerdeki havanın boşalmasına izin verin. Göğüs boşaldıktan sonra bir kez daha 1 saniyelik sunni solunum verin. Ve sonrasında hemen göğüs basılarına (Kalp masajı – CPR ) devam edin.
Read moreVF ritminde ne yapılır?
Ventriküler Fibrilasyon/Nabızsız Ventriküler Taşikardi VF ve nabızsız VT ilk dakikalarında en önemli girişim çevredekilerin erken kardiyopulmoner resüsitasyon ve erken defibrilasyon yapmasıdır. Şahitli arrest olgularında 2 kurtarıcı soluk verildikten sonra nabız kontrolu yapılır .
Read moreŞoklanabilir ritimler nedir?
Şoklanabilir ritim şoklanmazsa asistoliye döner. Yeterli büyüklükteki elektrik akımının karmaşa halindeki kalp kasını baştan sonra geçecek şekilde verilmesidir. Bu güçlü akım, kalpteki karmaşayı sonlandırır. Herhangi sağlam bir odağın kalbin kontrolünü ele alabilmesine fırsat verilmiş olur.13 Nis 2019
Read moreDefibrilatör Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Defibrilatör , kalbin normal dışı atımının tekrar normal kalp ritmine dönmesini sağlayan araçtır. Fibrilasyona uğramış veya yeni durmuş kalbe elektrik enerjisini şok halinde verildiği takdirde kalp dışarıdan uyarılmış olur ve kasılır.
Read moreDefibrilasyon kimlere yapılır?
Ventriküler Fibrilasyon/Nabızsız Ventriküler Taşikardi Eğer şahitli arrest değilse 5 tur kardiyopulmoner resüsitasyon yapılır ve sonra defibrilasyon yapılır .
Read moreDefibrilasyon yapmak nedir?
Defibrilasyon ventriküler fibrilasyon (VF) ve nabızsız ventriküler taşikardi (nVT) gibi kardiyak disritmilerin, tedavisinde kullanılan bir tedavi yöntemidir. Defibrilasyon defibrilatör denilen bir cihazla kalbe terapötik dozlarda elektrik enerjisi verilmesi ile sağlanır.
Read more