Bir dersten (DC ) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO’sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Read moreDC alan biri büte girebilir mi?
Hatırlatma: DC veya DD şartlı geçtiğiniz derslerden bütünleme sınavlarında girmek zorunluluğunuz yoktur. Sınav giriş belgesinde görünür çünkü bu dersten koşullu geçilmiştir. Ortalama yükseltmek isterseniz bu dersin sınavına girebilirsiniz .
Read moreDC ile geçmek için hangi ortalamaya bakılır?
Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır. Belirlenen şartlar asgari düzeyde sağlandığı takdirde koşullu geçme olabilmektedir.
Read moreDC nasıl geçilir?
DD, DC , CD gelen derslerinizden koşullu olarak ortalama ile geçebiliyorsunuz. Bu ortalama ile geçmenin koşulu ise Bahar Dönemi (2.dönem) sonunda Genel Not Ortalamanızı (GNO) 2.0 veya daha üzeri getirmenizdir. Eğer Genel Not Ortalaması’nı 2.0’dan düşük getirirseniz koşullu geçtiğiniz derslerden de kalırsınız.13 Eyl 2020
Read moreDC ile bütünlemeye kalınır mı?
Öğrenci harf notu ne olursa olsun (FF, FD, DD, DC , CC, CB, BB, BA, AA) bütünleme sınavına girmek zorunda değildir. Öğrenci kaldığı veya sorumlu kaldığı dersin bütünlemesine girmeme hakkına sahiptir. … Bu durumda, öğrenci kalmış olduğu dersi daha sonraki dönemlerde yeniden alarak geçmek zorundadır.
Read moreF1 geçer not mu?
Geçmez notlar 1) F1 notu: Devamsız, genel ve bütünleme sınavlarına girme hakkı olmayan öğrencilere verilir, katsayısı sıfırdır.
Read moreGeçilen ders tekrar alınır mı?
d) Bir yarıyılda yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler başarılı sayılırlar. Bu durumda eğer varsa şartlı başarılı not aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar. Fakat başarısız oldukları dersleri açıldıkları ilk yarıyılda tekrar alırlar.
Read more