malzemeleri ; çadır, yatak, battaniye, ısıtıcı ve mutfak setidir. Bu malzemelerin muhafazası ve afet anında sevki için uygun görülen yerlerde T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca(AFAD) ülkemizin 27 farklı noktasında bölgesel afet lojistik depoları kurulmaktadır.
Read moreAFAD lojistik depoları nerede?
AFAD ‘ın Adıyaman’daki lojistik depo kurulumu hızla tamamlanıyor! AFAD , Adıyaman merkeze bağlı Hasancık beldesinde 12 dönüm lük arazi üzerinde, yaşanılan her felaket sonrası yaraların hızla sarılabilmesi için 27 lojistik deponun birisini kuruyor…
Read moreDepo tasarımında temel amaç nedir?
Depolamanın temel amacı , kelime anlamı olarak; korunmak, saklanmak veya gerektiğinde kullanmak için bir şeyin konulduğu yer, ardiye anlamına gelmektedir. Bir ürünü üretim işlemi tamamlanır tamamlanmaz araya depolama veya diğer envanter işlemleri girmeden müşteriye ulaştırmaktır.4 Kas 2016
Read moreKapalı depo nedir?
Kapalı depolar , çok çeşitli malzemelerden (betonarme, çelik, metal panel vb.) imal edilmiş yapı türlerinde olabilmektedir. Amaç, kontrollü sıcaklık ve aydınlatmaya izin verilse bile muhafaza edilen malzemeleri hava koşullarına karşı bütünüyle korumaktır. Kapalı depoların özel bir türü de soğuk hava depolarıdır.7 Ara 2021
Read moreDepolama Hizmetleri Nelerden Oluşur?
Günümüzde depo yönetimi uzmanlık alanı olarak gelişme göstermiş ve lojistik faaliyetlerinin önemli bir parçası halini almıştır. Depo yönetimi faaliyetleri temelde planlama, teslim alma, adresleme, yerleştirme, sayım, stok takibi, hazırlama, paketleme, gönderme ve iade süreç yönetimi gibi işlemlerden oluşmaktadır.
Read moreLojistik depo işlemleri nedir?
Lojistik ‘te depolama : belirli nokta/noktalardan gelen ürünlerin/yüklerin teslim alınıp, belirli bir süre korunup, belirli nokta/noktalara gönderilmek üzere hazırlanmasıdır.
Read moreDepo nedir ne işe yarar?
Depolama süresinin uzun olduğu yerlere depo denir ancak eğer depo süresi kısa olacaksa daha çok dağıtım merkezi ya da aktarma merkezi olarak da adlandırılabilir. Depolama aslında temelde kontrol, teslim alma, yerleştirme, sayım, toplama, kontrol ve gönderme gibi adımları kapsar.
Read more