CRS (Common Reporting Standart), vergi kaçakçılığı ile mücadele etmek adına finansal hesap bilgilerinin paylaşılmasına dayanan global bir düzenlemedir. CRS, İş Yatırım dâhil finansal kuruluşlara hesap sahiplerinin vergi mukimi oldukları ülkenin tespit edilmesi için bilgi toplama ve inceleme yükümlülükleri getirmiştir.
Read moreTürkiye Almanyaya bilgi veriyor mu?
Bilgi paylaşımı adrese göre yapılıyor. Almanya , Belçika, Fransa, İsviçre, Hollanda, Avusturya, İngiltere, ABD, Kanada, İsveç, Norveç, Danimarka, Avusturalya’da yaşayan Türklerin bütün banka bilgileri , ilgili maliye birimlerine iletilecek. Türkiye ‘de ikamet eden birinin banka bilgisi Avrupa’ya verilmeyecek.
Read moreOtomatik bilgi paylaşımı ne zaman başlıyor?
31.05.2021 tarihinde ‘Cumhurbaşkanlığı Kararı’ ile uygulamaya giren bu anlaşma kapsamında Türkiye, aralarında başta Almanya ve AB ülkeleri olmak üzere 69 ülkeyle otomatik bilgi paylaşımı gerçekleştiriyor.
Read moreCRS uygulaması nedir?
CRS (Common Reporting Standart), vergi kaçakçılığı ile mücadele etmek adına finansal hesap bilgilerinin paylaşılmasına dayanan global bir düzenlemedir. CRS , İş Yatırım dâhil finansal kuruluşlara hesap sahiplerinin vergi mukimi oldukları ülkenin tespit edilmesi için bilgi toplama ve inceleme yükümlülükleri getirmiştir.
Read moreFATCA beyan formu nedir?
FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act – Yabancı Hesaplar Vergi Uyum Yasası), Amerikan kişilerinin ve kurumlarının vergiden kaçınmalarına engel olmak adına finansal hesap bilgilerinin paylaşılmasına dayanan bir ABD yasasıdır.
Read moreFATCA CRS onayı nedir?
Ortak Raporlama Standardı (Common Reporting Standard – CRS ), kapsamındaki ülkelerin karşılıklı yapacakları bilgi değişimi ile vergiden kaçınmayı önlemeyi ve vergiye tabi gelirleri kayıt altına almayı amaçlayan bir düzenlemedir.
Read moreFATCA anlaşması yürürlüğe girdi mi?
Anlaşma Ekim 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayınlandı ve yürürlüğe girdi .
Read more