Cevap dilekçesinin hiç verilmemiş olması halinde ortada ıslah edilmesi mümkün bir usul işleminin varlığından söz edilemez. Aksi halde, suskun kalınarak hiç cevap verilmemiş olması halinin bir usul işlemi olarak kabulü gerekir.
Read moreCevap dilekçesi vermeyen taraf zamanaşımı definde bulunabilir mi?
Süresinde davaya cevap vermeyen taraf , ıslah ile cevap dilekçesi vererek zamanaşımı def’inde bulunamaz. | Marka Hukuk Bürosu.
Read moreZamanaşımı itirazı her zaman ileri sürülebilir mi?
Zamanaşımı savunması usulün 187.maddesinde açıklanan ilk itirazlardan olmadığı için cevap süresinden sonra ve davanın her aşamasında ileri sürülebilir . Ancak cevap süresi geçtikten sonra ileri sürülen zamanaşımı savunması, davacı tarafın “savunmanın genişletilmesine”karşı çıkması durumunda dikkate alınmaz.
Read moreSüresinde cevap dilekçesi vermeyen tanık dinletebilir mi?
Süresinde cevap dilekçesi vermeyerek delillerini bildirmeyen davalı tarafın yasal süre geçtikten sonra bildirmiş olduğu tanıklarının dinlenmesine yer yoktur.
Read moreCevap süresinin uzatılması ilk itirazları da kapsar mı?
cevap süresinin uzatılmasını isterseniz , bu talebinizin reddedilebileceğini düşünerek ilk itirazlarınızı da (yetki itirazı ) süre uzatım dilekçesinde belirtmelisiniz. Aksi halde süre uzatma talebiniz reddedildiğinde ilk itirazlardan olan “YETKİ İTİRAZI ” nı ileri süremezsiniz..
Read moreCevap dilekçesinden sonra zamanaşımı ileri sürülebilir mi?
zamanaşımı maddi hukuktan kaynaklanan bir defi ve savunma aracı olup, davanın başında, süresinde verilecek cevap dilekçesinde (veya sözlü yargılama usulünde ilk oturumda esasa girişilmeden önce) ileri sürülmelidir .
Read moreZamanaşımı defi mı itiraz mı?
Sonuç olarak ; Zamanaşımı def’i ne HUMK ne de HMK da ilk itirazlardan sayılmamıştır. Bu nedenle cevap dilekçesi verme süresi içinde cevap dilekçesi ile verilmesi zorunlu değildir. Hem HUMK da hem de HMK da zamanaşımı itirazının hangi süre içinde kullanılacağı konusunda açıkça bir düzenleme bulunmamaktadır.
Read more