Cep telefonlarında kullanılan bir iletişim protokolü olan GSM , mobil iletişimde kullanılan bir telsiz görevi görür. Esas olarak telefon sistemi için kullanılan tam dijital mobil telsiz ağları için standart, aynı zamanda devre-anahtarlamalı ve paket-anahtarlamalı veri iletimi ve kısa mesajlar içindir.
Read moreGSM Abone Hizmetleri nedir?
Eğer GSM abonesinin cep telefonu kapalı veya kapsama alanı dışında ise gönderilen mesaj önceden belirlenen bir süre kadar saklanabilir; abone uçbirimini açtığında veya kapsama alanına girdiğinde mesaj aboneye ulaştırılır. Bu işlev mesajın ulaştırılmasını garanti eder.4 Şub 2021
Read moreGSM 850 nedir?
0850 ile başlayan numaralar, “coğrafi olmayan numaralar” olarak tanımlanır ve telekom firmaları tarafından tahsis edilir. 850 ‘li numaralara gelen çağrılar, bir IVR sistemine, sabit hatta ya da GSM numarasına yönlendirilebilir. Bu numaralar ile aramaların tamamen internet üzerinde karşılanması sağlanır.
Read moreGSM nasıl çalışır?
Temel olarak bir GSM networkü, mobil istasyon, baz istasyonu ve network alt sistemi denilen santral birimi olarak 3 temel parçadan oluşmaktadır. Mobil telefonlarla devamlı haberleşen, radyo arabirimini kontrol eden birimdir. Özetle mobil telefon ve santral arası bağlantıyı kuran birim olarak adlandırılabilir.
Read more3G hangi frekansta?
3.3. Buna göre, 3G mobil telekomünikasyon için 1885-2025 MHz ile 2110-2200 MHz frekans bantlarının ayrılmasına karar verilmiştir. MHz, 1710-1885 MHz ve 2500-2690 MHz olarak belirlenmiştir24 .
Read more4G band nedir?
LTE , 2G ya da 3G gibi bağlantıların aksine, tamamen IP bazlıdır. Band 20 en geniş alanda LTE (4G / 4.5G) hizmetinin alınabileceği banttır. 800Mhz. üzerinden yayın yapılır. Türkiye’de bu frekans LTE (4G / 4.5G) için özellikle boşaltılmıştır. Ülkemizde VoLTE (Voice over LTE ) hizmeti de Band 20 üzerinden verilmektedir.
Read moreGSM hücre nedir?
Global System for Mobile Communications veya kısaca GSM (Türkçe: Mobil İletişim İçin Küresel Sistem), bir cep telefonu iletişim protokolüdür. … Tüm GSM standartları, hücresel ağ kullanır ve dolaşım sırasında bile hücreler arası geçiş yapma kabiliyetine sahiptir.
Read more