İlk önce ses enerjisi oluşur ve bu enerji, mekanik enerjiye dönüştürülür. Ortaya çıkan mekanik enerji de değişime uğrayarak elektrik enerjisine dönüşür. Oluşan bu enerji karşı tarafa nakledilir. Nakledilen elektrik enerjisi de değişime uğrayarak nakledildiği tarafta manyetik enerjisine dönüşür.
Read moreTelefon konuşmaları nasıl gerçekleşir?
Telefonun ahizesi sesi elektrik enerjisine ve elektrik enerjisini de sese çevirir. Otomatik telefon cihazında ahize kaldırıldığında devreyi açan bir anahtar ve ön tarafta numaratörü mevcuttur. Telefon ahizesi kaldırılınca telefonla santral arasında elektrik devresi kurulur. Ahizeden ton sesi duyulur.
Read moreTelefon sinyali ile yer tespiti nasıl yapılır?
Cep telefonu sinyalleriyle bir bireyin konumunu takip etmenin dört farklı yolu vardır.
Read moreCep telefonu sinyali nasıl takip edilir?
Hedef telefonun Google Haritalar uygulamasına gidin (telefonda yoksa indirin.) Menüye tıklayın ve konum paylaşımına gidin. “Bunu kapatana kadar gerçek zamanlı konumunuzu paylaşın” seçeneğini tıkladığınızdan emin olun. Telefonun konumunu paylaşmak için kendi telefonunuzu seçin.
Read moreBaz istasyonu servis alanı büyüklüğü kaç metredir?
Anten yüksekliği, coğrafi koşullar ve istasyon çıkış gücüne bağlı olarak 0-35km aralığında bir alana servis verebilirler.
Read moreCep telefonu sinyali nasıl çalışır?
Telefonun çalışmasında ana ilke ağızdan çıkan ses dalgalarının önce elektrik sinyallerine çevrilmesi, bu sinyallerin çeşitli gönderme yöntemleriyle uzağa iletilmesinden sonra, bu defa da elektrik sinyallerinin yeniden kulakla duyulabilecek ses dalgalarına çevrilmesidir.
Read moreGSM kaç hz?
Frekans, elektromanyetik alanın yön değiştirmesi olarak açıklanabilir ve birimi Hertz (Hz )’dir. GSM -900 cep telefonları da yaklaşık 1 GHz frekansında, yani saniyede yaklaşık 1 milyar titreşimle çalışır.
Read more