MADDE 8 – (1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi yeterlidir.
Read moreBedel iadesini sözleşmeden dönme ne demek?
Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme , malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir.
Read more6502 sayılı Kanunda yer alan diğer talepler nedir?
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme, c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, seçimlik haklarından birini kullanabilir.
Read moreTüketici iade hakkı kaç gün?
Tüketicinin 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkı mevcuttur. Sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkı kullanılabilir.
Read more6502 sayılı tüketicinin Korunması Hakkında kanun nedir?
6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Uyarınca Ayıptan Doğan Sorumluluk. Malın ayıplı olması halinde tüketici kendisine kanunen tanınan dört haktan istediğini seçebilir. Satıcı tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlü kılınmaktadır.4 Nis 2017
Read more6502 sayılı tüketici Korunması Hakkındaki Kanuna göre büyükşehir statüsünde bulunmayan illerde tüketici hakem heyeti başvurusu için uyuşmazlık konusu parasal sınır nedir?
c) Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde üç bin Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyeti , … Bu fıkrada belirtilen parasal sınırların üzerindeki uyuşmazlıklar için tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılamaz.
Read more6502 sayılı kanun yürürlükte mi?
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun , 28.05.2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir. Kanunun yürürlüğe girmesi ile uzun zamandan beri uygulanagelmekte olan 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun yürürlükten kalkacaktır.
Read more