Kısaltma; bir kelimenin, terimin veya özel adın, içerdiği harflerden biri veya birkaçı ile daha kısa olarak ifade edilmesi ve simgeleştirilmesidir.
Read moreTürkçenin kısaltılmış hali nedir?
Kısaltmalarda nokta kullanılmaz. Not: Sadece Türkiye Cumhuriyeti (TC.) ve Türkçe (T.) kelimelerinin kısaltması yapılırken nokta kullanılır.
Read moreTürkçede kısaltma çeşitleri nelerdir?
TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi), TDK (Türk Dil Kurumu), ABD (Amerika Birleşik Devletleri); KB (Kutadgu Bilig); TD (Türk Dili), TK (Türk Kültürü), TDED (Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi); B (batı), D (doğu), G (güney), K (kuzey); GB (güneybatı), GD (güneydoğu), KB (kuzeybatı), KD (kuzeydoğu).
Read moreBelediye başkanı nasıl kısaltılır?
Başkan kelimesinin türkçe kısaltması nasıl yazılır.
Read moreTürk Dil Kurumu nasıl kısaltılır?
Kuruluş, ülke, kitap, dergi ve yön adlarının kısaltmaları her kelimenin ilk harfinin büyük olarak yazılmasıyla yapılır: TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi), TDK (Türk Dil Kurumu ), ABD (Amerika Birleşik Devletleri); KB (Kutadgu Bilig); TD (Türk Dili ), TK (Türk Kültürü), TDED (Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi); B (batı), D …
Read moreAÜ hangi üniversitenin kısaltması?
Çünkü İÜ kısaltmasının İnönü Üniversitesi için de kullanıldığını gördük; AÜ Ankara Üniversitesi , Anadolu Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi için kullanılabilir.
Read moreKurum Kısaltmaları nasıl yazılır?
Kuruluş, ülke, kitap, dergi ve yön adlarının kısaltmaları her kelimenin ilk harfinin büyük olarak yazılmasıyla yapılır: TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi), TDK (Türk Dil Kurumu ), ABD (Amerika Birleşik Devletleri); KB (Kutadgu Bilig); TD (Türk Dili), TK (Türk Kültürü), TDED (Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi); B (batı), D …
Read more