Borsada fiyatların yatay bantta hareket ederken ve bu yüzden daha trend oluşmamışken düzeltme seviyelerini tespit edebilen indikatörleri osilatör denmektedir.21 Ara 2020
Read moreOsilatör ne işe yarar?
Osilatörler, elektronik devrelerde belirli frekanslarda kare, üçgen ve sinüs ya da testere dişi şeklinde elektrik sinyalleri üretmeye yarayan geri beslemeli yükseltici (amplifikatör) devreleridir. Başka bir tanımla, kendi kendine sinyal üretebilen elektronik elemana osilatör denir.
Read moreOsilatör nedir nasıl çalışır?
Osilatörler bir kez harekete geçirildikten sonra bir AC çıkış sinyali üretir. Bu AC sinyalinin küçük bir bölümü girişe geri beslenip orada yükseltilir. Giriş sinyali yükseltilerek çıkışa gelir ve aynı süreç tekrar eder, meydana gelen sürece tekrar üretimli süreç denir.
Read moreSatış sinyali nedir?
Satış sinyali ise ürünün fiyatı hareketli averajın altından geçtiğinde görülür. Piyasanın momentumunu kaybederek kötü performans göstereceğinin işaretidir. Yatırımcılar aynı fiyat grafiğinde birden fazla hareketli averaj yerleştirebilir.
Read moreRSI uzunluk kaç olmalı?
RSI indikatörü 0 ila 100 arasında değer alır. Gösterge çizgisinin aşırı alım-satım bölgelerine yaklaşması işlem sinyali olarak kabul edilir.Satış işlemine başlamak için uygun seviye 75, alış gerçekleştirmek içinse 25’tir. 75 seviyesi aşırı alım sınırı 25 seviyesi ise aşırı satım sınırı olarak kabul edilir.
Read moreWilliams R indikatörü nedir?
Williams %R , bir osilatördür. Aşırı alım ve aşırı satış alanlarını belirlemek için kullanılır. Buna ek olarak bu indikatör fiyat hareket yönün tespit etmeye ve geri dönüş noktalarını bulmaya yardımcı olur. Williams %R , en çok trendin geri dönüş noktalarındaki işlemler için uygundur.
Read moreBorsa Indikatörleri nelerdir?
İndikatörler forex piyasasında teknik olarak analizler yaparken yatırımcılara yardımcı olabilen teknik bir göstergelerdir. İndikatörler incelenerek piyasa hakkında yön tahminleri yapabilir ve çizilmiş olan grafik verileriyle desteklenebilir.18 Ara 2020
Read more