Broker , taraflar arasında aracı olarak hareket edip, emlak anlaşmaları gibi çeşitli ticari işlemleri kolaylaştırır. Müşterinin isteğine göre satın alma işlemleri gerçekleştirir. Bireylerden büyük şirketlere kadar çeşitli müşterilerle çalışır.
Read moreBroker olmak için hangi bölüm okunmalı?
Üniversitelerde genelde ekonomi bölümü bitiren kişiler borsalarda hem firmalarda broker olarak çalışır hem de ekonomiyi bildiği sebebi ile başarılı olabilmektedir. Günümüzde sigortada broker olabilmek için üniversitelerde yer alan sigortacılık bölümünü bitirmek gereklidir.19 Ara 2020
Read moreBanka broker nedir?
Merkez Bankası ‘nın internet sitesinde ise broker tanımı için “Alım ve satım işlemlerine belirli bir komisyon karşılığı aracılık eden, işlemleri kendi adına ancak taraf olduğu kişi veya kurumlar hesabına yapan işlemcilere verilen isimdir” yer alır.
Read moreBroker nerede çalışır?
Broker başta finans olmak üzere borsa, emlak, ticaret (alım-satım işleri), lojistik (gemiş brokeri) ve sigortacı sektörlerinde çalışanlar arasında olabilir. Broker işini yapanlara halk arasında komisyoncu da denmektedir.
Read moreBroker Maaşları Ne Kadar?
2021 yılı verilerine göre Broker en yüksek maaşı 10.100 TL, en düşük 3.300 TL, ortalama maaş miktarı ise 5.880 TL olarak hesaplanmaktadır.
Read moreBrokerlik yapabilmek için sahip olunması gereken belge nedir?
MADDE 12 – (1) Brokerlik ruhsatı hayat, hayat dışı veya reasürans alanlarından bir veya birkaçında ayrı ayrı verilir. (2) Brokerlik faaliyetinde bulunmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler tarafından, Müsteşarlıkça belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde ruhsat verilmesini teminen başvuru yapılır.
Read moreBroker olmak için ne yapmalı?
Broker olmak isteyen bireylerin üniversitelerin ekonomiyle ilgili bölümlerden lisans derecesi ile mezun olduktan sonra Borsa İstanbul (BİST) tarafından verilen eğitime katılmaları gerekmektedir. Üye temsilcisi eğitimini başarıyla tamamlayan kişiler sertifika alarak broker olmaya hak kazanmaktadır.
Read more