Hisse senedi bölünmesi, şirketin ihtiyaçlarını karşılamak isteği sonucunda şirket hisselerini bölmesine denir. Buna bir örnek verirsek, A şirketi yönetim kurulu 1’e 4 oranında bölünme kararı almışsa yatırımcı elindeki 1 hisse için 4 tane daha hisse sahibi olarak toplamda 5 adet hissenin sahibi olur.3 Kas 2021
Read moreSPK onay süresi ne kadar?
Birleşmeye esas alınacak finansal tabloların tarihi ile birleşme sözleşmesinin nihai olarak onaylanacağı genel kurul toplantı tarihi arasındaki süre 6 ayı aşamaz.
Read moreBedelsiz verdikten sonra ne olur?
Bedelsiz Sermaye Artırımında, yatırımcının ekstra bir şey yapmasına gerek yoktur, bedelsiz bölünme sonrası 2. iş gününde bedelsiz ‘den gelen lotlar hesaba otomatik olarak geçer. Fakat temettü dağıtımı sonrası yatırımcı temettü ile hisse alırsa temettüler hisseye döner. Aksi durumda temettü, nakit olarak bekler.
Read moreBedelsiz bölünen hisse artar mı?
Şirkete ekstra bir kaynak girmez, dolayısıyla şirketin Piyasa Değeri değişmez. Bedelsiz Sermaye Artırımı ile nispeten yüksek fiyatlara ulaşmış hisse fiyatları düşer ve bu şekilde hissenin likiditesi, işlem hacmi artmış olur.
Read moreHangi hisseler bedelsiz verecek?
2022’de bedelsiz sermaye artırımı yapacak hisseler açıklandı
Read moreBölünmeye giden hisse alınır mı?
Hisse bölünmesi bir şirketin değerini değiştirmez, sadece hisse adedini ve hisse fiyatını değiştirir. Şirketler bunun tam tersi şekilde Ters Hisse Bölünmesi de yapabilirler. Bu durumda şirketin hisse adedi azalır ve fiyatı artar.
Read moreRüchan hisse nasıl alınır?
Rüçhan hakkının doğması için firmanın mevcut paylarını satmaya karar vermesi gerekir ki siz hisseyi elinde bulunduran ulu hissedarlar olarak şirketin yeni çıkartacağı hisselerden ön alım hakkı elde edersiniz. İşte bunun borsa versiyonunda da borsaya kota olan bir şirket bedelli sermaye artışı kararı almalıdır.16 Şub 2021
Read more