AdSense kazançlarınız için ödeme almaya uygun olup olmadığınızın belirlenmesinde etkisi bulunan çeşitli gelir eşikleri mevcuttur. Bu eşikler , hesabınızdaki raporlama para birimine göre değişir. Bir eşiğe ulaşıldığında sizden işlem gerçekleştirmeniz istenebilir.
Read moreGoogle AdSense hangi tür siteleri kabul eder?
Blogger, YouTube veya başka bir barındırma iş ortağı kullanıyorsanız: Blogger veya YouTube (ya da başka bir AdSense barındırma iş ortağı) gibi bir ürün kullanıyorsanız, barındırılan bir AdSense hesabına kaydolabilirsiniz.
Read moreWeb sitesi vergisi ne kadar?
Katma Değer Vergisi : Katma Değer Vergisi (“KDV”), şirketlerin aylık olarak vermekle yükümlü oldukları vergilerden biridir. Aylık olarak internet siteleri üzerinden yapılan satış ve kesilen faturalar üzerinden bu KDV doğmakta olup; satılan ürünün çeşidine göre %1, %8 ya da %18 üzerinden hesaplanmaktadır.
Read moreAdSense vergi nasıl ödenir?
Vergi bilgilerinizi gönderme
Read moreYouTube kazancı nasıl vergilendirilir?
Örneğin, hesabınıza YouTube 1.000 TL göndermiş olsun. Banka bu tutardan 150 TL’yi sizin adınıza vergi dairesine ödeyecek ve kalan 850 TL’yi istediğiniz gibi kullanabileceksiniz. Stopaj oranı %15 olarak sabit olup 880.000 TL’ye kadar değişmeyecek. Ayrıca bu gelirler KDV’ye tabi olmayacak.
Read moreGoogle AdSense para kesiyor mu?
AdSense faturası, ay içerisinde elde edilen her kazanç için kesilmez. Bir ay içerisinde elde edilen bütün gelirler, ay sonunda toplu bir şekilde faturalandırılır. KDV oranı da bu toplam üzerinden yansıtılır. Fatura, ödemeyi yapan Google adına kesilir.
Read moreYouTube vergisi nedir?
YouTuber’lar gelirlerinin %15’ini gelir vergisi olarak ödüyorlar. Vergi mükellefi olan YouTuber’lar, işlerini yaptıkları sırada yaptıkları bütün harcamaları toplam gelirden düşebiliyorlar.
Read more