Blok zinciri, bir ağdaki işlemlerin daimi bir şekilde kaydedilmesini sağlar. Sistem veri tabanına benzer ancak geleneksel uçtan uca yerine merkezi olmayan bir hesap defteri kullanarak ağdaki her bir katılımcının kendilerine ait bir hesap defteri kopyasına sahip olmalarını ve tüm işlemleri görebilmelerini sağlar.
Read moreBlok zinciri yükü nedir?
Blok zinciri herhangi bir ek yük veya aracı gerektirmez. Merkezi olmayan, tek doğruluk kaynağına sahip olmak, birbirine tam olarak güvenmeyebilecek taraflar arasında güvenilir iş etkileşimleri yürütmenin maliyetini azaltır.
Read moreBlokzinciri nasıl çalışır?
Blok zinciri , geleneksel veri tabanları gibi değil de, işlemlerin arka arkaya listelediği dijital bir kayıt defteri olarak çalışır . Veriler giriş tarihine göre genellikle arka arkaya sıralanır. Her blok kendinden önceki bloğun şifrelenmiş kodunu içinde barındırır ve her türlü değişikliğe karşı da güvenlik sağlar.
Read moreBlockchain neden güvenlidir?
Blockchain ‘de veriler tek bir noktada depolanmaz. Kayıtların dağıtık ve şifrelenmiş olması, sistemin güvenli olmasını sağlar. Buradaki en önemli konu bu şifreleme için kullanılan anahtarların güvenliğidir. Bu nedenle hem verilerimiz hem de bakiyelerimizin güvenliği için anahtar yönetimi çok kritiktir.
Read more