Biyoteknoloji bölümünü okuyan kişiler hayatın içinde pek çok alanda çalışma imkanı bulurlar. Bu bölümde okuyan kişiler, akademik alanda kariyer yapabilecekleri gibi sağlığın ve çevrenin korunması, tarım, enerji ve gıda üretimi gibi pek çok alanda çalışma imkanı bulabilirler.
Read moreBiyoteknoloji bölümünü okuyan ne iş yapar?
Biyoteknoloji uzmanları; Tarımsal ve çevresel ilerlemelere yardım eder. İnsan hayatının kalitesini iyileştiren canlı organizmalar üzerinde çalışmalar yapar . Hücre, doku ve organizmaların genetik, kimyasal ve fiziksel özelliklerini araştırır.
Read moreBiyoteknoloji bilimi neyi inceler?
Bitki, hayvan veya mikroorganizmaların tamamı ya da bir parçası kullanılarak yeni bir organizma (bitki, hayvan ya da mikroorganizma) elde etmek veya var olan bir organizmanın genetik yapısında arzu edilen yönde değişiklikler meydana getirmek amacı ile kullanılan yöntemlerin tamamına Biyoteknoloji denmektedir.
Read moreBiyoteknoloji ile üretilen ürünler nelerdir?
Biyoteknolojik ilaçlar, “kontrollü gen ekspresyonu”, “antikor üretim metodları” ya da bir canlı hücresine ait genin, diğer bir canlı hücresine naklini mümkün kılan “rekombinant DNA teknolojisi” gibi biyoteknolojik yöntemler ile üretilen ürünlerdir.
Read moreBiyoteknolojik çalışmalar ne zaman başlar?
İlk defa, 1919 yılında, Karl Ereky tarafından kullanılan Biyoteknoloji teriminin o zamanki tanımı, anlamı ve kapsamı, günümüze kadar gelişen modern tekniklerin bu alana uygulanması ile, önemli ölçüde değişikliklere uğramıştır.
Read moreKlasik biyoteknolojik yöntemler nelerdir?
Biyoteknolojinin Temelleri
Read moreBiyoteknoloji sayesinde hangi ürünler elde edilmiştir?
– Alkollü içecekler – Süt ürünleri – Ekmek, sirke, limon tuzu, alkol vb. maya ürünleri – İnsülin hormonu – Aşı, serum, interferon – Leke çıkarıcı enzimler içeren deterjanlar – Kirli suların arıtımı – Penisilin ve türevleri vb. dir.
Read more