Aristoteles M.Ö. 384-322 yılları arasında yaşamış felsefe ve doğa bilimlerinin pek çok alanında çalışma yapmış antik dönem bilginidir. Aristoteles yaptığı gözlemler, çalışmalar ve yazdığı kitaplarla biyoloji biliminin kurucusu olarak kabul edilir.
Read moreBiyoloji biliminin hayatımızdaki önemi nedir?
Doğumdan ölüme kadar yasamin her evresinde bilinçli ve saglikli yasama , ekonomik gelismeyi sürekli kilma , çevreyi bozulmadan tutma , üretimin kalitesini ve miktarini artirmada biyoloji bilimi önemli yer tutar. DNA molekülünün yapisi üzerinde yapilan bu degisiklikle amaca yönelik üretim yapilir . …
Read moreBiyolojinin temel amacı nedir?
Biyoloji ya da dirimbilimi, canlıları inceleyen bilim dalı.
Read moreBiz neden biyoloji öğreniyoruz?
Biyoloji , biyolojik çeşitliliğin korunmasını, sürdürülebilir bir doğanın devamını destekler. Gıda sıkıntısına çözüm bulmak için daha verimli canlılar üretilmesini sağlar. Hastalıkların tedavisinde biyoteknoloji ile yöntem ve ilaçlar geliştirilir. Adli tıpta suçluların tespitini sağlar.
Read moreN biyoloji ne demek?
n ve 2n kromozom sayısını ifade etmektedir. Üreme hücreleri (Üreme ana hücresi hariç) n kromozomlu olurken, normal hücreler 2n kromozomlu olur. … Üreme hücrelerimiz yani sperm ve yumurta n = 23 kromozomludur.
Read moreBiyoloji tam olarak nedir?
Herkesin anlayabileceği tanımıyla biyoloji veya canlı bilimi, canlıları inceleyen bilim dalı olarak bilinmektedir. Hayatın gizemleri, tarihteki tüm insanları etkilediğinden; insanın fiziksel yapısı, bitkiler ve hayvanlar hakkındaki araştırmalar tüm toplumların tarihlerinde yer bulur.
Read more