TCMB tarafından hazırlanan yönetmelikte, ilk defa hukuki anlamda kripto varlığın tanımı yapılırken, kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde yapılmasına 30 Nisan’dan itibaren yasak getirildi. Düzenleme ile birlikte kripto paraların alımı ya da satımı yasaklanmadı.16 Nis 2021
Read moreKripto paraya yüzde kaç vergi gelir?
Uzun vadeli Sermaye Kazancı Vergi Oranı: Eğer kripto paranızı bir yıldan uzun süre tutarsanız, ne kadar kazandığınıza bağlı olarak %0 ila %20 arasında daha düşük bir vergi oranından ödeme yapacaksınız.
Read moreKripto para yasak mı?
Kripto para yönetmeliğine göre, 30 Nisan 2021 tarihinden itibaren kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacak. Kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.
Read moreKripto para alıp satmak suç mu?
Nisan 2021 ile birlikte kripto paralara yönelik karşımıza çıkan tek yasal sınırlama kripto varlıkların, ödemelerde doğrudan ve dolaylı olarak kullanılamaması ve buna yönelik hizmet sunulamamasıdır. Dolayısıyla günümüzde mevzuatın yasak getirdiği husus aslında kripto paraların bir ödeme aracı olarak kullanılmasıdır.
Read moreHerkes Bitcoin alabilir mi?
Tamamen sanal olarak üretilen ve temelinde matematik formülü olan bir sistem. Bu matematik formül herkese açık ve isteyen herkes bu sisteme dahil olabilir. Bitcoin madenci sistemine dahil olan her birey sistemin güvenliğini sağlamlaştırmış oluyor.
Read moreKripto para borsası yasal mı?
Kripto paraların kullanımına ilişkin halihazırda bir yasak Türk Hukuk Mevzuatında bulunmamaktadır. Dolayısıyla suçta ve cezada kanunilik ilkesi gereğince suç olarak atfedilmemiş ve yaptırıma bağlanmamış fiiller serbesttir. Kısaca ifade edecek olursak kripto para yasaldır.
Read moreTürkiye’de Bitcoin madenciliği yasak mı?
Günümüzde kripto para madenciliği yapmaya yasal olarak bir engel bulunmamakla birlikte herkes özel donanımlarla yazılımlarını çalıştırarak kripto para madenciliği yapabilmektedir.
Read more