İnovasyon sürecini başlatması bakımından önem arz eden ilk basamak, yeni ve yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasıdır. Emek ve yatırım gerektiren ikinci basamak ise ortaya çıkartılan yeni ve yaratıcı fikirlerin ticarileştirilmesi, başka bir deyişle katma değer yaratan ürün, metot veya hizmetlere dönüştürülmesidir.
Read moreInovasyonun temel kaynağı nedir?
Bu doğrultuda inovasyon kaynakları şöyle: Beklenmeyen durumlar, uyuşmazlıklar (aykırılıklar), süreç ihtiyaçları, endüstri ve pazarda değişimler (işletme içi kaynaklar) Demografik değişimler, algılarda değişimler, yeni bilgi (işletme dışı kaynaklar)
Read moreGirişimcilikte inovasyon ne demektir?
İnovasyon , yeni fikirlerin, olasılıkların değişik bir bakış açısı ile tanınması ve üretilmesidir. İnovasyon , yeni veya iyileştirilmiş hizmet veya üretim yöntemi geliştirmek ve bunu ticari gelir elde edecek hale getirmek için yürütülen tüm süreçleri kapsar. … İnovasyon sürekliliği olan bir faaliyettir.
Read moreDevrimci inovasyon nedir?
Bu bağlamda yeni bir terim önerilmektedir: devrimsel inovasyon fikri ve uygulaması, yeniden kolektivizm olarak tanımlanabilir. Yeniden kolektivizm, toplumda bir birey olmanın ne anlama geldiği hakkında fikir sahibi olunmasının yanı sıra henüz keşfedilmemiş şeylerin de hayal edilmesi sürecidir.
Read moreYaratım inovasyonu nedir?
Yani inovasyon sürecinin kendisi bir yaratıcılık sürecidir. Bu yaratıcılık bilginin ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürülmesini amaç edinir. Mevcut alternatiflere karşı ürün ve hizmetler için geleneksel kavramlara meydan okuyarak anlamlı fark noktaları yaratır.
Read moreIcsel inovasyon kaynakları nelerdir?
Drucker’ın yedi inovasyon kaynağı; beklenmeyen başarılar ve başarısızlıklar, beklenmedik şekilde ortaya çıkan olaylar, uyuşmazlıklar, süreç gereklilikleri, yakın ve sosyo-ekonomik çevredeki değişiklikler, sosyo-kültürel değişiklikler, algılamadaki değişiklikler ve edinilen yeni bilgilerdir.
Read moreTeknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan inovasyon nedir?
Teknolojik ürün inovasyonu , tüketiciye yeni veya iyileştirilmiş hizmetler sunmak amacıyla performans özellikleri artırılmış bir ürünün geliştirmesini/ticarileştirilmesini ifade eder. Teknolojik süreç inovasyonunda ise, yeni veya önemli ölçüde gelişmiş bir üretim ya da dağıtım yönteminin uygulanması söz konusudur.
Read more