Söz konusu kanun hükmüne göre devlet memurlarının diğer şirketlere (limited şirketler, anonim şirketler) ortak olmalarına engel herhangi bir durum bulunmamaktadır. Kanun, memurların tacir ve esnaf sayılmalarını gerektiren faaliyette bulunmalarını yasaklamıştır.
Read moreSözleşmeli personel ek iş yapabilir mi?
Sözleşmeli memurlar da, diğer memurlar gibi ek işte çalışıp çalışamayacaklarını merak ediyorlar. Fakat devlet memurları ve sözleşmeli memurlarda aynı kanuna tabiidir. 657 sayılı kanuna bağlı olan tüm memurlar için ek iş yapma yolu neredeyse kapalıdır.
Read more657 devlet memuru başka iş yapabilir mi?
Bu konuda sınırlamalar olsa da memurların ek iş yapmaları mümkün. Bu konuda çerçeveyi 657 sayılı Kanun çiziyor. Kanuna göre memurlar sosyal güvenlik anlaşması ile bir işyerinde çalışamıyor ya da kendi adlarına yine sosyal güvenlik sistemine dahil olarak (Bağ-Kur) işyeri kuramıyor.30 Haz 2021
Read moreÖğretmenler ek iş yapabilir mi?
Memurlar TCK olarak kısaltılan Türk Ticaret Kanunu’nda “esnaf” olarak nitelenecek faaliyetlerde bulunamazlar. Ticaret ve üretim yapan herhangi bir şirkette çalışamazlar. 657/28’de memurların ticari vekil ya da ticari temsilci olarak hiçbir firmada çalışamayacağı açıkça belirtilir.
Read moreEmniyet personeli ek iş yapabilir mi?
Polisler Hangi Ek İşleri Yapabilir ? Polisler ya da devlet memurları mesai saatleri dışında kalarak kendi görevini küçük düşürecek davranışlardan uzak durarak sosyal güvenlik ilişkisi oluşturmadan dizi, film ya da tiyatrolarda görev yapabilirler. Ayrıca şarkı söylemek amaçlı konser verebilirler ya da CD çıkartabilirler.
Read moreBir memur ek iş olarak ne yapabilir?
Devlet memurlarının yapabileceği ek iş sektörleri şu şekilde sıralanabilir: Zirai kazanç sağlayabilirler, Gayrimenkul ve menkulden kazanç elde edebilirler, bilirkişilik ve hakemlik yapabilirler. Aynı zamanda meslek saatleri dışında eğitim -öğretim ve sosyal ve mesleki nitelikteki kuruluşlarda görev üstlenebilirler.
Read more