Zigot bölünerek (2n) kromozomlu (diploit ) sporofiti meydana getirir. Bu şekilde üreyen canlıların hayatlarında haploit evre daha uzun, diploit evre ise kısadır. Bireyler genelde haploittir ancak zigot oluşumu sırasında diploit evre görülür. Canlılarda gelişmişlik arttıkça, haploit evre kısalır, diploit evre uzar.
Read moreHücrelerin bir yaşam döngüsü var midir?
Vücutta bulunan hücrelerin sahip olduğu olağanüstü bir yaşam döngüsü mevcuttur. Temel hücre hipotezinde bahsedildiği gibi her bir hücre başka bir hücreden köken alır, belli dönemlerde kendisi gibi başka bir takım hücreler üretir ve kendisine ait bir metabolizması vardır .
Read moreCanlılar neden farklı yerlerde yaşar?
Canlılar , besin elde edebilecekleri, rahat büyüyebilecekleri ve çoğalabilecekleri ortamları yaşam alanı olarak seçerler.
Read moreBir bitkinin yaşam döngüsünün aşamaları nelerdir?
Bitkilerin Yaşam Döngüsü Aşamaları Aşamaları tozlaşma, döllenme, zigot oluşumu, embriyo oluşumu, tohum oluşumu, çimlenme ve bitki oluşumu olarak tanımlanmaktadır.
Read moreEşeyli yaşam nedir?
Eşeyli üreme, iki canlı organizma arasında genetik malzemelerin birleştirilmesi suretiyle yeni bir canlının oluşması olayıdır. Burada iki ana süreç vardır: kromozom sayısını yarıya indiren mayoz bölünme ile iki gametin birleştiği ve eski kromozom sayılarına ulaştığı döllenmedir.
Read moreCanlıların hayat döngüsü nedir?
Doğada bulunan hayvanlar beslenme, çoğalma şekli, gelişim özellikleri ve yavru bakımı açısından farklılık gösterirler. Bu nedenle hayvan gruplarının hayat döngüleri birbirinden farklıdır. Doğada yaşayan canlıların doğması, büyümesi, gelişmesi, üremesi (çoğalması) ve ölmesini içine alan süreye hayat döngüsü denir.
Read more