Ancak bu sayede Allah duasını kabul eder. Abdullah bin Abbas (ra): “Midesinde haram lokma olan kimsenin ibadetlerini Allah kabul etmez” buyurmuştur.2 Tem 2019
Read moreHaram yiyenin ibadeti kabul olur mu?
İbn Ömer (r.a.)’dan yapılan rivayette: “Kim on dirhem bir elbise alır da onda bir dirhem haram bulunursa o elbise üzerinde bulunduğu sürece Allah onun hiçbir namazını kabul buyurmaz.”
Read moreŞüpheli şeyler haram mı?
Oysa şüpheli şeyler , mekruh kavramından farklıdır. Mekruh, ibadeti bozması muhtemel riskler için kullanılır ancak şüpheli kavramı ise harama girme riski taşıyan hususları ifade eder. Gözle görülmedikçe ya da muhteviyatında haram olduğu kesin olarak bilinmedikçe bir şey şüphe ile haram olmaz.
Read moreBilmeden haram bir şey yemek günah mı?
Cevap: Allah, kasıtsız yapılan hatalardan ötürü kulunu sorumlu tutmaz. Bilmeden domuz eti yemiş olmanız günah değildir. Üzülmenize gerek yok.
Read moreHaram yiyenlere ne denir?
Bizim ordumuz gaziler ordusudur, ordumuza asla haram lokma yedirmeyiz. Çünkü haram yiyen ordu haramî, yani eşkıya olur.
Read moreHaram yiyenin duası kabul olmaz mı?
Yiyeceğini helal olandan seç, duan kabul olur. Nefsimi kudret elinde tutan Allah’a yemin ederim ki, kul, haram Iokma yediği zaman kırk gün duası kabul olmaz . Haramla beslenen vücut ateşi hakeder” buyurdu. (Et-Tergib, ve’t- Terhib, II/547 (Hadisi Taberani “Evsat”inde rivayet etmiştir).
Read more