Depolama süreçleri genel olarak beş aşamada incelenmektedir. Bu aşamalar: (1) mal kabul süreci , (2) malların depo içerisinde taşınması süreci , (3) istifleme süreci , (4) sipariş toplama süreci ve son olarak (5) malların depodan sevkiyatı süreci olarak gerçekleşmektedir.
Read moreDepolamanın nedenleri nelerdir?
Depolamayı gerektiren başlıca nedenler olarak; tüketimdeki belirsizlikler ve sadece belirli mevsimlerde üretim yapılması, üretim düzeyindeki değişmeler ve malların fiyatlarındaki belirsizlikler veya dalgalanmalar sayılabilir.
Read moreDepo ve depolama nedir?
Depolama süresinin uzun olduğu yerlere depo denirken, süre kısaldıkça bu yerlere Dağıtım Merkezi (DC), daha da kısaldıkça aktarma merkezi denir. Depolama esas olarak teslim alma, yerleştirme, sayım, toplama, kontrol ve gönderme faaliyetlerini kapsar.
Read moreDepolama nedir tanımı?
Depolama ; belirli nokta/noktalardan gelen ürünlerin/yüklerin teslim alınıp, belirli bir süre korunup, belirli nokta/noktalara gönderilmek üzere hazırlanmasıdır. Depolama süresinin uzunluğu depoları farklılaştırır.
Read moreLojistik depo işlemleri nedir?
Lojistik ‘te depolama : belirli nokta/noktalardan gelen ürünlerin/yüklerin teslim alınıp, belirli bir süre korunup, belirli nokta/noktalara gönderilmek üzere hazırlanmasıdır.
Read moreDepolama işlemi ne demek?
Lojistik alanında depolama ; belirli bir noktadan gelen ürünlerin ya da yüklerin teslim alınıp, belirli bir süre muhafaza edilmesinin ardından istenilen noktalara gönderilmek üzere hazırlanmasına denir. Depolama süresinin uzunluğu doğrudan depo çeşitlerini etkiler.
Read moreDepo kavramı nedir?
Depo Nedir ? Depo , katma değer üretilen bir merkezdir. Sevk zamanlarının kısaltılması ve müşteri sipariş sürelerinin azaltılmasında yüksek katkı sağlar. Depo , profesyonel bir bakış açısı ve sistemli çalışmayı gerektirir.
Read more