Bilindiği üzere bilanço ; bir faaliyet döneminde belirli bir tarih itibariyle şirketin mevcutları ile bu mevcutların hangi kaynaklardan karşılandığını gösteren bir tablodur. Bilançonun mevcutları, aktifleri, bu aktiflerin hangi kaynaklardan karşılandığını gösteren bölümü ise pasif olarak anılır.
Read moreBilanço hesabı nasıl yapılır?
Temel bilanço formülü, Toplam varlıklar = toplam yükümlülükler + toplam öz kaynaklar şeklindedir. Bir şirketin toplam varlıkları şirketin toplam yükümlülükleriyle toplam öz kaynaklarının toplamına eşit olmalıdır (toplam yükümlülükler üzerindeki sermaye öz kaynak olarak değerlendirilir).
Read moreBilanço iyi gelirse ne olur?
Bilançolar hisse senedi fiyatı üzerinde etkisi büyük göstergelerdir. Bilanço sonrası gerçekten büyük bir gelişme yoksa genelde hisse senedi fiyatı yatay seyredebilir yada gelecek bilanço için yüksek kar bekleniyorsa hisse fiyatı yükseliş yaşayabilir.
Read moreBilanço nasıl bakılır?
Kar Marjları için; Brüt, faaliyet, ve net kar rakamlarına bakılır . Ne kadar yüksekse o kadar iyidir. Ayrıca, nakit çıkış gerektirmeyen kalemlere faaliyet karı ilave ederek Vergi, Finansman gideri, Amortisman öncesi Kar (VAFÖK) marjına da bakarak gerçekte şirket operasyonlarından ne kadar kar elde edildiği görülür.31 Oca 2018
Read moreIyi bir bilanço nasıl olmalı?
Pasifte, nicelik sayı olarak ilk bakılması gereken öz kaynaklardır. Mali yapının güçlü olması için pasifin en az yarısı öz kaynak olmalıdır . Mali yapısı kuvvetli olan bir şirket, türbülansları rahat atlatacaktır. Mali yapının yorumlanması için ayrıca uzun vadeli borçların kısa vadeli borçlardan çok olması beklenir.
Read moreBilanço tablosunda neler yer alır?
Bilanço tablosu , esas olarak ‘varlıklar = borçlar + öz kaynaklar’ biçiminde de ifade edilebilen bir rapordur. Bilanço , içerik olarak 4 bölümden oluşur. Bilanço başlığı, işletmenin unvan, adının ve bilançonun düzenleme tarihinin yer aldığı kısımdır. Aktif kısım, bilanço tablosunun sol kısmında bulunmaktadır.
Read moreBilanço ne amaçla hazırlanmaktadır?
Bilanço , bir şirketin öz kaynaklarını, varlıklarını ve yükümlülüklerini belli zamanlar içinde raporlayarak, getiri oranlarının hesaplanması, sermaye yapısının değerlendirilmesi için temel bir araç görevi gören şirketler için yol gösterici bir özelliğe sahip olan finansal tablodur.
Read more