Kısaltma ; bir kelime , terim veya özel adın içerdiği harflerden biri veya birkaçı ile daha kısa olarak ifade edilmesi ve sembolleştirilmesidir. Yapılan kısaltmaların benimsenmesi, yaygınlaşması ve herkes tarafından anlaşılması gerekir.
Read moreCilt kısaltması nedir?
Kısaltmanın sonuna nokta konur: c. [cilt ], a. [ad] gibi.
Read moreGönderen kısaltması nasıl yazılır?
Kısaltmalar genel olarak iki şekilde yapılır: Kelimelerin ilk veya ilk birkaç harfiyle oluşturulanlar: s. (sayfa), haz. (hazırlayan), gön. (gönderen ) gibi.
Read moreBaşkan kısaltması nasıl yazılır?
a.ad, adınaBşk.Başkan, Başkanlık, BaşkanlığıBştbp.BaştabipBTKBilgi Teknolojileri ve İletişim KurumuBTPBüyük Türkiye PartisiKısaltmalar Dizelgesi – DİL DERNEĞİ www.dildernegi.org.tr › kisaltmalar-dizelgesi
Read moreSyn mı sn mi?
“Sayın”ın yazı dilinde kısaltılmışı “Sn “dir. Yazı dilinde baştaki “s” harfi ile sondaki “n” harfini alıp “Sn ” yapmışlardır. “Sayın”ın baştaki “s”si ile sondaki “n”sini aldığınızda geriye “.. ayı..” kalır.
Read moreBelediye başkanı nasıl kısaltılır?
Başkan kelimesinin türkçe kısaltması nasıl yazılır.
Read moreTürk Dil Kurumu nasıl kısaltılır?
Kuruluş, ülke, kitap, dergi ve yön adlarının kısaltmaları her kelimenin ilk harfinin büyük olarak yazılmasıyla yapılır: TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi), TDK (Türk Dil Kurumu ), ABD (Amerika Birleşik Devletleri); KB (Kutadgu Bilig); TD (Türk Dili ), TK (Türk Kültürü), TDED (Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi); B (batı), D …
Read more