Bu şirketin, hisse başı 1,00 TL rüçhan hakkı kullanım fiyatıyla 200 % oranında bedelli sermaye artırımı yapacağını varsaydığımızda şirketin ödenmiş sermayesi 100 milyondan 300 milyona, öz sermayesi ise 250 milyondan 250.000.000 + (1 x 200.000.000) = 450 milyona çıkacaktır.
Read moreYüzde üçyüz bedelsiz ne demek?
Bedelsiz sermaye artırımında hissenin fiyatı düşmektedir ancak toplam piyasa değeri değişmemektedir. Örneğin bir milyon hisse varken bir hissenin fiyatı 10 TL iken, yüzde yüz bedelsiz sermaye artırımı yapıldığında hisse sayısı iki milyona çıkmakta ve fiyat ise 5 TL’ye düşmektedir.
Read moreBedelsiz veren hisse düşer mi?
Bedelsiz Sermaye Artırımında ve temettüde hisse fiyatı aynı oranda düşer . Fiyat tekrar aynı yerine geldiğinde yatırımcı o oranda kâr etmiş olur. Sadece Bedelsiz Potansiyeline göre yatırım yapılmamalıdır.
Read moreHisse SPK onayından kaç gün sonra bölünme olur?
Bölünme süreci nasıl sonlanır? Bölünme süreci, Kolaylaştırılmış Usulde Bölünme söz konusu ise Kolaylaştırılmış Usulde Bölünmeye İlişkin Tescil Tarihi’nin bildirildiği gün sonunda, değilse ilgili genel kurul sürecinin sonlanmış olması kaydıyla Pay Dağıtım Tarihi+1 iş günü gün sonunda sonlanır.
Read moreBedelsiz sermaye artırımı hisseye nasıl yansır?
Bedelsiz sermaye artırımı işleminde şirketlerin piyasa değerleri bu durumdan etkilenmez. Hisse senetlerinin yeni fiyatlarının hesaplanmasını sağlayan formül; Hisse senedi Fiyatı (yeni) = Hisse senedi fiyatı(eski) + R x n1 – TEM / 1 + n1 + n2 şeklinde olmaktadır.
Read more