Bedelsiz sermaye artırımı , şirketlerin kendi iç kaynaklarını kullanarak yapmış oldukları ve ortaklarından herhangi bir bedel istemeden hisse senedi dağıttıkları bir sermaye artırımıdır. Bu sermaye artırımı şirketler için finansman sağlamaz fakat bazı sebepler şirketleri bedelsiz sermaye artırımı yapmaya teşvik eder.
Read moreBedelsiz hisse senedi nasıl hesaplanır?
Bedelsiz sermaye artırımı nasıl hesaplanır? Örnek olarak bir şirketin 100 milyon TL (nominal) ödenmiş sermayesi ve 500 milyon TL de piyasa değeri olsun. Bu şirketin hisse fiyatı 500.000.000/100.000.000 = 5 TL olarak hesaplanacaktır.
Read more100 bedelsiz ne demek?
Bedelsiz sermaye artırımında hissenin fiyatı düşmektedir ancak toplam piyasa değeri değişmemektedir. Örneğin bir milyon hisse varken bir hissenin fiyatı 10 TL iken, yüzde yüz bedelsiz sermaye artırımı yapıldığında hisse sayısı iki milyona çıkmakta ve fiyat ise 5 TL’ye düşmektedir.
Read moreSPK onay süresi kaç gün?
Birleşmeye esas alınacak finansal tabloların tarihi ile birleşme sözleşmesinin nihai olarak onaylanacağı genel kurul toplantı tarihi arasındaki süre 6 ayı aşamaz.
Read moreBedelsiz sermaye artırımı ne zaman hesaba geçer?
Kayıtlı sermaye sisteminde bedelsiz hisse senetleri, sermaye artırımına gidilen günden (T+2) iki iş günü sonra hesabınıza geçer .
Read moreSPK halka arz başvuruları ne zaman sonuçlanır?
Başvurulara ilişkin istenen tüm bilgi ve belgelerin incelenmesi için Kurulumuzca belirli bir süreye ihtiyaç duyulmakta olup, bu süre de Kanun’un 5’inci maddesinde 30 gün olarak belirtilmiştir.
Read more