Baz istasyonları, GSM iletişimin kapsama alanını genişletmek için bina çatılarına kurulan, genellikle beyaz renkli ve kutu şeklinde, 4 metre boyunda, iki çubuk antenle bir çanak antenden oluşan ve mikrodalga yayan cihazlardır.
Read moreBaz istasyonu yüksekliği kaç metre?
Telefonun şebeke göstergesi tam gözükmesine rağmen konuşma yapılmasına izin vermez. Baz istasyonları , GSM iletişimin kapsama alanını genişletmek için bina çatılarına kurulan, genellikle beyaz renkli ve kutu şeklinde, 4 metre boyunda, iki çubuk antenle bir çanak antenden oluşan ve mikrodalga yayan cihazlardır.
Read moreBaz istasyonu ne kadar elektrik harcar?
Rüzgarı ve güneşi birlikte kullanan baz istasyonlarını kendi özkaynakları ve personeli ile geliştirdiklerini belirten Genel Müdür Yardımcısı Terzioğlu, şunları aktardı : “Bir baz istasyonu saatte ortalama 4 kilovat elektrik harcıyor. Güneş ve rüzgar enerjisi ile çalışan istasyonlarda bu rakam 2,5 kilovata düşüyor.
Read moreBaz istasyonu servis alanı büyüklüğü kaç metredir?
Anten yüksekliği, coğrafi koşullar ve istasyon çıkış gücüne bağlı olarak 0-35km aralığında bir alana servis verebilirler.
Read moreBaz istasyonu kaç ghz?
BTK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun yönetmeliğine göre, baz istasyonlarında belirlenmiş güvenlik mesafesindeki cihaz başına düşen elektrik alanı sınır değeri 900 MHz için 10,26 V/m’yi, 1800 MHz için 15.1’i geçemez.
Read moreMobil baz istasyonu nedir?
Baz istasyonu , çift yönlü bir mobil ağ sisteminde yayın yapan birimdir. Radyo sistemindeki bir antenden farklı olarak, baz istasyonu hem sinyal alır, hem de sinyal gönderir yani iki antenden oluşur. Günümüzde baz istasyonları değişik yönlere doğru değişik güçlerde yayın yapma kabiliyetine sahip olan antenler kullanır.
Read moreCep telefonu ile iletişim nasıl sağlanır?
Aslında cep telefonu iletişimi de sabit telefon gibi bakır tel ağını kullanır. Cep telefonları baz istasyonları ile radyo frekanslarını kullanarak iletişime geçer. Baz istasyonu ise bakır kablolar ile operatörün altyapısına bağlıdır. Radyo frekansları yayımı yaparak hücresel bir yapı oluşturur.
Read more