Baz istasyonları, GSM iletişimin kapsama alanını genişletmek için bina çatılarına kurulan, genellikle beyaz renkli ve kutu şeklinde, 4 metre boyunda, iki çubuk antenle bir çanak antenden oluşan ve mikrodalga yayan cihazlardır.
Read moreBaz istasyonları kime bağlı?
5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu uyarınca baz istasyonlarının kuruluşunda uyulması gereken kriterlerle ilgili düzenleme yapma yetkisi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’ndadır.
Read moreBaz istasyonu zararlarından nasıl korunulur?
“Evinizin tepesine bir baz istasyonu kurulmuşsa sadece tavanını boyamanız bile yeterli olabilir. Tek kat boya yüzde 90, ikinci kat daha yüzde 99 koruma sağlıyor. Çoğu zaman üçüncü kat boyaya gerek kalmıyor. Ancak yüzde100 koruma için üç kat ideal.
Read moreBaz istasyonu hangi dalga boyu?
Baz istasyonları mikrodalga boyunda yayılım yapar ve teslim alır. Yani spektruma bakıldığında bir milimetre ile bir metre arasında dalga boyuna sahip dalgalar mikrodalga olarak adlandırılır.23 Şub 2019
Read moreBaz istasyonu olmazsa ne olur?
Baz istasyonları , yani mobil sistem şu anda, sinyallerin baz istasyonundan dönmesiyle çalışır. Bu nedenle, siz baz istasyonlarını şehir dışına çıkarttığınızda, cep telefonları çalışmaz.”
Read moreBaz istasyonu güvenlik mesafesi nedir?
Bakan Arslan, baz istasyonlarının yaşamsal alana güvenlik mesafesinin 10 ile 15 metre olduğunu belirtti.25 Ara 2017
Read moreBaz istasyonu servis alanı büyüklüğü kaç metredir?
Anten yüksekliği, coğrafi koşullar ve istasyon çıkış gücüne bağlı olarak 0-35km aralığında bir alana servis verebilirler.
Read more