3.Yer (mekan) değişikliği yoluyla: Malların kıt olduğu bölgelere ve yerlere ulaştırılması, taşınması, yer faydası yaratır. 4.Mülkiyet değişikliği yoluyla: Malların mülkiyetinin (sahipliğinin) değiştirilmesiyle ilgili olan mübadele (değişim) faaliyeti de mülkiyet faydası yaratır.
Read moreİnsan ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan ekonomik birim nedir?
İşletme Nedir ? İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak ve sahibine kâr veya sosyal fayda sağlamak için üretim faktörlerini planlı ve sistemli bir şekilde bir araya getirerek, ekonomik mal ve hizmet üretmek ve/veya pazarlamak için faaliyette bulunan kuruluştur.
Read moreKâr amacıyla mal veya hizmet üretmek veya pazarlamak için üretim faktörlerini planlı tutarlı ve akılcı bir sistem ve bir araya getiren teknik ve ekonomik birime ne ad verilir?
İşletme Nedir? İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak ve sahibine kâr veya sosyal fayda sağlamak için üretim faktörlerini planlı ve sistemli bir şekilde bir araya getirerek , ekonomik mal ve hizmet üretmek ve/veya pazarlamak için faaliyette bulunan kuruluştur.
Read morePara hammadde ve benzeri para ile ölçülebilen değerleri bir araya getirerek mal hizmet üreten iktisadi birimlere ne denir?
İşletme, iktisadi bir kıymet taşıyan mal ve hizmetlerin meydana getirilmesine yarayan iktisadi bir ünitedir.
Read moreInsan ihtiyaçlarını karşılayan mal ve hizmetlerin alım ve satımını değişimini kolaylaştıran ve herkes tarafından kabul edilen ortak bir değişim aracına ne denir?
PARA, MAL VE HİZMETLERİN BİRBİRİYLE DEĞİŞ-TOKUŞUNU KOLAYLAŞTIRAN BİR ARAÇ DURUMUNDADIR. ELDEKİ MAL VE HİZMETLER SATILARAK PARAYA ÇEVRİLİR. DAHA SONRA BU PARA İLE İHTİYAÇ DUYULAN MAL VE HİZMETLER SATIN ALINIR.
Read moreBaşkalarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere mal veya hizmet üreten ekonomik birim nedir?
Dar anlamda işletme, başkalarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere mal ve hizmetleri üretmek ve sahibine kâr sağlamak amacıyla faaliyet gösteren ekonomik birimdir. İşletme ekonomik bir sistemdir.
Read moreGünümüz ekonomilerinde mal ve hizmet üretimindeki faktörler nelerdir?
Βu faktörler , üretimi gerçekleştirmek için kullanılan Doğal Kaynaklar (Hammadde ve Toprak), Emek (İşgücü), Sermaye (Milli Servet) ve Girişim (Teşebbüs) üretim faktörleridir.
Read more