Borsada işlem yapmanız için bir bankada vadesiz hesabınız ya da aracı bir kurumda paranız olmalıdır. Bunun için en çok tercih edilen kanallar ise bankalardır. İşlem yapmak için vadesiz hesabınızın olduğu bankaya giderek “Yatırım Hesabı” açtırmak istediğinizi beyan etmeniz gerekir.
Read moreHisse senedi anlık alım satım nasıl yapılır?
Hisse senetlerini , SPK tarafından yetkilendirilmiş aracı kurumlar veya banka aracı kurumlar üzerinden bir yatırım hesabı açarak alıp satabilirsiniz. Yetkilendirilmiş bu aracı kurumlar sayesinde Borsada işlem gören tüm hisse senetlerinde alım satım yapma imkanı bulursunuz.
Read moreZiraat Bankası yatırım nasıl yapılır?
Ziraat Yatırım müşterisi olmak için size en yakın Ziraat Bankası şubesine gidip sözleşme setimizi doldurabilirsiniz. Hesap açılışı ile ilgili detaylı bilgi için 0 850 22 22 979 (ZRY) Aracılık Hizmetleri Servisimizi arayabilirsiniz.
Read moreZiraat Yatırım borsa Hesabı nedir?
ZBorsa tüm Ziraat Yatırım müşterilerine ücretsiz sunduğumuz mobil uygulamamızdır. Bist’de yer alan tüm Hisse, Varant veya VIOP kontratının canlı fiyatını BİST veri ücreti ödemeden takip edip işlem yapabilirsiniz.
Read moreBorsada kazanılan para ne zaman yatıyor?
Vermiş olduğunuz alış emirlerinizde hisse (pay) senetleri, satış emirlerinizde de satış bedelleri, işlemin Borsa ‘da gerçekleşmesinden sonraki 2. işgünü (takas günü) yatırım hesabınıza geçmektedir.
Read moreBorsa nasıl oynanır?
Borsada oynayabilmek, yatırım yapabilmek için ilk olarak borsada hesabınızı açmalısınız . Borsa oynamanın temeli, düşük fiyattan alıp yüksek fiyattan satarak kazanç elde etmektir. Bu amaca yönelik olarak borsada fiyat değişimlerini takip edersiniz ve gördüğünüz hareketler ekseninde alış ya da satış kararı verirsiniz.
Read moreBorsa için hangi üniversite?
Borsa Uzmanı olmak için alınması gereken eğitimler şöyledir: Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren ön lisans programlarından (İşletme Bölümü, İktisat Bölümü vb.) mezun olmak, Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren lisans programlarından (Ekonometri Bölümü, Ekonomi Bölümü, İşletme Bölümü, İktisat Bölümü vb.)
Read more