Hizmet fiziksel olarak boyutlandırılmamakta, tanımlanamamakta ve ölçülememektedir. Bu özelliği hizmetin dinamik oluşundan kaynaklanmaktadır. Oysa ki imalat işletmelerinde üretilen ürünlerin fiziksel tanım ve boyutları belirlenmektedir.
Read moreHizmet işletmesi türleri nelerdir?
2- Hizmet İşletmeleri Örneğin, beraber dükkânları, lokantalar, oteller; doktor, avukat, mali müşavir büroları; banka, sigorta şirketleri; taşıma ve depolama şirketleri; elektrik, havagazı, su ve sağlık hizmetlerini yürüten işletmeler gibi.
Read moreHizmet üreten işletmeler hangileri?
Bunlar bir hizmetin yerine getirilmesi veya hizmet üretimi ile uğraşan işletmelerdir. Örneğin, beraber dükkânları, lokantalar, oteller; doktor, avukat, mali müşavir büroları; banka, sigorta şirketleri; taşıma ve depolama şirketleri; elektrik, havagazı, su ve sağlık hizmetlerini yürüten işletmeler gibi.
Read moreEkonomik bakımdan işletmeler kaça ayrılır?
FAALİYET ALANLARINA GÖRE İŞLETMELER Faaliyet alanı ya da üretilen mal veya hizmet türü açısından işletmeler ; sanayi ya da endüstri işletmeleri , ticaret işletmeleri ve hizmet işletmeleri olarak ayırt edilebilir.
Read moreBakkal hangi işletme türüne girer?
Bu tür işletmelere karma işletmeler denir. Bazı tekstil fabrikalarının hem üretim yapıp, hem de fabrika satış birimleri ile bu ürünlerini pazarlamaları gibi. Sermayesinin tamamının özel kişi veya kuruluşlara ait olduğu işletmelerdir. Örneğin, süper marketler, mahallemizde faaliyetini sürdüren fırın, bakkal vb.
Read moreGelir işletmeleri nelerdir?
Bir işletmenin gelirleri, hem ana faaliyetinden hem de ana faaliyeti dışından elde edilebilir. Her ikisinin toplamına ise gelir denir. Gelirler, sermayede artışa neden olurlar. Diğer bir ifadeyle gelir ; işletmelerin ana faaliyetlerinden ve ana faaliyetleri dışından elde ettikleri brüt toplam tutardır.
Read more