Sizin için bu hesaplamanın daha kolay olması adına aşağıdaki formülü kullanmanızı öneririz. Örneğin ana kategorisi aksesuar olan çanta alt kategorisinde yapacağınız bir satış için komisyon oranını %21 ‘dir. Satış fiyatı 100 TL olan bir ürününüz için bu kategori için komisyon tutarınız 100*(21/100)= 21 TL’dir.
Read moreKira komisyonu nasıl hesaplanır?
Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’e göre emlakçı komisyonu ; satış işleminde en fazla satış bedelinin %2’si ile %18 KDV’sinin toplamı kadar alınabilir. Kiralama işleminde ise en fazla bir aylık kira bedeli ile %18 KDV’sinin toplamı kadardır.
Read moreKomisyon hesabı nasıl yapılır?
Talep edilen komisyonlar yüzdelik dilimlerle belirtiliyorsa o zaman kolayca yüzde hesaplaması yöntemi sayesinde komisyon tutarına erişebiliriz. Örneğin ortada gerçekleşecek bir ticaret var, ve bu ticaretin tutarı 25.000 TL olacak, komisyoncu bu işlemden dahili olarak %5 alacaksa 1250 TL tutarı komisyon olacaktır.
Read moreGaranti komisyon tutarı nedir?
Hacimsel komisyon modeline, Garanti BBVA İnternet Bankacılığı ve Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi aracılığı ile geçebilirsiniz. Sözleşmelerde belirtildiği üzere yapılan her işlemde (alım/satım) kurum azami %0,302 (binde 3,2) oranında komisyon tahsilatı yapma hakkında sahiptir.
Read moreKomisyoncu ücreti nedir?
Bir ticari işlemin gerçekleştirilmesine aracılık eden kişiye hizmeti karşılığında işlem tutarının belli bir oranında yapılan ödeme.
Read moreMaktu ücret kimlere verilir?
Maktu ücret iş sözleşmesinin tarafları arasında önceden belirlenmiş ve ay içinde çalışılan gün sayısına bakılmaksızın ödenmesi kararlaştırılmış olan ücrettir. Eğer taraflar ücreti aylık maktu olarak belirlemişlerse; 1- Ay kaç gün sürerse sürsün 30 günlük ücret ödemesi yapılır.
Read moreÜcret alacağı neleri kapsar?
Asıl ücret , çıplak ücret , temel ücret gibi değişik adlar verilen bu üc¬retin dışında, işçiye ikramiye, prim, komisyon, kar payı gibi ödemelerle, sosyal yardım niteliğindeki yemek, taşıt, giyim, yakacak, konut ve ben¬zeri parasal veya para ile ölçülebilen yararlara “ücret ekleri” denilmekte¬dir.
Read more