Malın ayıplı olması halinde tüketici; Malı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönebilir. Malı alıkoyup eksiklik oranında satış bedelinden indirim isteyebilir. Aşırı olmamak kaydıyla masrafları satıcıya ait olmak üzere malın ücretsiz onarılmasını isteyebilir.
Read moreSatın aldığımız bir mal ayıplı çıkarsa ne gibi haklarımız vardır?
2) Satılanın geri verilmesi istenilmiyorsa ayıp oranında indirim isteyebilir, 3) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, tüm masraflar satıcıya ait olarak onarım isteyebilir, 4) İmkanı var ise ayıpsız bir benzeriyle değiştirilmesini talep edebilir.
Read moreAyıplı maldan kim sorumlu olur?
Ayıplı Mal ve Ayıplı Hizmetten Sorumluluk . Satıcı, malı satış sözleşmesine uygun olarak tüketiciye teslim etmekle yükümlüdür. Satıcı, malın ayıplı olmasından dolayı sorumludur .
Read moreAyıplı ürün iadesi kaç gün?
Ayıplı ürünün internet üzerinden veya e-ticaret siteleri aracılığıyla satın alınması durumunda hiçbir gerekçe göstermeksizin malın iadesi sağlanabilir. Bu durumda cayma hakkı kullanılmış olacaktır. Cayma hakkının kullanımı için ise süre 14 gündür . Söz konusu süre, malın tesliminden itibaren başlayacaktır.
Read more