Sol atriyal büyüme nedir?

Sol atriyal apendiks anevrizması (SAAA) atriyal kasın doğuştan gelişim bozukluğuna bağlı meydana gelen oldukça nadir görülen bir hastalıktır. [1] Bu hastalıkta sol atriyal apendiksin anevrizma şeklinde genişlemesi ve bir boyun aracılığıyla sol atriyuma tutunması durumu söz konusudur.

Read more

Kardiyoloji de AF ne demek?

Atriyal Fibrilasyon (AF ) en sık gözlenen kalp ritim bozukluğudur. (1) Genelde yaşlılarda görülmesine rağmen, hiç bir kalp hastalığı olmayan gençlerde de meydana çıkabilir. AF ‘ da kalbin belli düzende çalışmasını sağlayan uyarılarda bir düzensizleşme mevcuttur.

Read more

Ablasyon ne zaman yapılır?

Kateter ablasyonu , radyo dalgaları verilerek yapılan ritim bozukluğu tedavisidir. Bu yöntem ilaçlarla denetim altına alınamayan ritim bozukluklarında ya da hastaların yaşam boyu ilaç almayı istememeleri halinde uygulanır. Bazı durumlarda ritim bozukluğu yaşamı tehdit edebilecek denli önemli olabilir.

Read more

Ritim bozuklugu genetik mi?

Ritim bozuklukları tek başına ortaya çıkabildiği gibi, kalp cerrahisi gibi başka sebepler nedenler sonucu da ortaya çıkabilir. Bazı aritmi tipleri ise genetik geçişlidir. Eğer aile bireylerinin birinde genetik aritmi varsa, diğer bireylerinde de bu aritmi ortaya çıkma ihtimali yüksektir.

Read more