Sol atriyal apendiks anevrizması (SAAA) atriyal kasın doğuştan gelişim bozukluğuna bağlı meydana gelen oldukça nadir görülen bir hastalıktır. [1] Bu hastalıkta sol atriyal apendiksin anevrizma şeklinde genişlemesi ve bir boyun aracılığıyla sol atriyuma tutunması durumu söz konusudur.
Read moreAF ritmi nasıl anlaşılır?
Sağlıklı bir kalpte, düzenli elektrik sinyalleri sayesinde kalp atış hızı dakikada 60 ila 100 atış arasındadır. Dolayısıyla, kalbin sabit bir ritimde attığı söylenebilir. Bu düzenli ritme sinüs ritmi adı verilir. Atriyal fibrilasyonda ise bu elektrik sinyalleri normalden daha hızlı ve düzensizdir.
Read moreAblasyon sonrası çarpıntı devam eder mi?
Ablasyon sonrası ilk birkaç hafta içinde hala aritmileriniz (düzensiz kalp atışları) olabilir. Bu süre zarfında anti-aritmik ilaçlara veya başka bir tedaviye ihtiyacınız olabilir. Aşağıdaki belirtilerle karşılaşabilirsiniz: hafif göğüs ağrıları, kalp atışını atlama ve ablasyon sonrası çarpıntı yaşayabilirsiniz.
Read moreEKG de AF nasıl anlaşılır?
Atriyal Fibrilasyon EKG Özellikleri
Read moreDisritmiler ne demek?
Disritmiler , normal kardiyak iletim mekanizmasında yer alan uyarı oluşumu ve uyarının iletiminde veya her ikisindeki bozukluklar sonucu ortaya çıkan kalp ritmi anormallikleridir.
Read moreI48 atrial fibrilasyon ve flutter nedir?
Atriyal fibrilasyon ve flutter nedir ? Atriyal fibrilasyon , yaşam süresinin zamanla uzadığı düşünüldüğünde giderek oldukça fazla sayıda hastayı etkileyecek bir ritm bozukluğudur. Flutter ise atriyum içindeki elektriksel aktivitenin fibrilasyon farklı olarak hızlı ve düzenli olması durumudur.20 Eyl 2021
Read moreAtriyal ne demek tıp?
Atriyal Fibrilasyon (AF) en sık gözlenen kalp ritim bozukluğudur. (1) Genelde yaşlılarda görülmesine rağmen, hiç bir kalp hastalığı olmayan gençlerde de meydana çıkabilir. AF’ da kalbin belli düzende çalışmasını sağlayan uyarılarda bir düzensizleşme mevcuttur.28 Ağu 2017
Read more