Kardiyak Otomatisite nedir?

Otomatisite kardiyak hücreleri vücuttaki diğer bir çok hücreden ayıran eşsiz bir özelliktir. Bu hücrenin spontan depolarizasyon yeteneğinin olmasıdır. Başlayan her elektriki olay aslında tek bir hücrenin otomatisite özelliği sayensinde depolarizasyonunun tetiklenmesi ile meydana gelir.

Read more

Avrnt nedir?

Yapısal olarak normal kalbe sahip kişileride görülen en sık çarpıntı sebebidir. AVNRT tipik olarak paroksismaldir. Spontan olarak veya efor, kafein, alkol, beta agonistler (salbutamol) veya sempatomimetiklerin (amfetamin) etkisi ile ortaya çıkar.

Read more

Atrial Run Nedir?

En sık görülen ritim bozukluklarından biri de atriyal fibrilasyon (AF)’dur. AF kalbin kulakçıklarından kaynaklanıyor ve kulakçıkların her noktasında çok hızlı ve düzensiz bir elektrik aktivitesi ortaya çıkıyor. Bu da kalpte düzensiz ve hızlı kalp atımlarına neden oluyor.

Read more

Hızlı ventrikül yanıtlı AF nedir?

AF sıklıkla, ventriküler hız > 100 vuru/dak. olduğunda “hızlı ventriküler yanıt ”lı olarak tanımlanmaktadır. “Yavaş” AF , sıklıkla < 60 vuru/dak. hızları tanımlamak için kullanılmaktadır. Yavaş AF nedenleri arasında hipotermi, digoksin toksisitesi, ilaçlar ve sinüs düğümü disfonksiyonu bulunmaktadır.

Read more

Kardiyoloji flutter nedir?

Flutter tıp dilinde, özellikle kardiyoloji alanda kullanılan bir terimdir. EKG olarak adlandırılan kalp ritmi ve hareketini inceleyen dalgalarda anlaşılır. Ritmin düzeni ve hareketi ile yakından ilgilidir. Ritim dalgalarının hızı ve titreşimi sonucu karşılaşılan güçlükler ve zorluklar tespit edilir.26 Şub 2021

Read more

Atrial Fibrillation flutter nedir?

Atriyal fibrilasyon ve flutter nedir ? Atriyal fibrilasyon, yaşam süresinin zamanla uzadığı düşünüldüğünde giderek oldukça fazla sayıda hastayı etkileyecek bir ritm bozukluğudur. Flutter ise atriyum içindeki elektriksel aktivitenin fibrilasyon farklı olarak hızlı ve düzenli olması durumudur.20 Eyl 2021

Read more