Önce hızlıca 0.1 g NaOH tartılır ve hacmi 250 mL tamamlanır.Teoride bu çözelti 0.1 N’dir ama NaOH nem çeken bir madde olduğu için bozunma olabilir. Büret iyice yıkandıktan sonra bu çözelti bürete konulur. Erlene yerleştirilen 10 mL önceki HCl in içine 2-3 damla fenolftalein konulur ve titre edilir. Sarfiyat kaydedilir.
Read moreTitrasyon yaparken neye dikkat edilir?
Aşağıdaki noktalara özellikle dikkat edilmelidir:
Read moreAsit baz titrasyonu nedir?
Asit -baz titrasyonu , asidik olduğu bilinen bir çözeltiye belirli miktarlarda baz (damlatılarak) eklemek ya da bunun tam tersi bazik olduğu bilinen bir çözeltiye belirli miktarlarda asit ekleme işlemidir. Titrasyon işleminde büret kullanılır. Temel amaç asit veya bazın derişimini tespit etmektir.
Read moreNötralleşme titrasyonu ne demek?
Nötralleşme titrasyonları , kendileri asit veya baz olan veya uygun bir işlemle bu türlere dönüştürülebilen analitlerin konsantrasyonlarını tayin etmek için yaygın bir şekilde kullanılır. Su, kolay bulunduğu, ucuz olduğu ve zehirli olmadığından nötralleşme titrasyonları için genel bir çözücüdür.
Read moreAsit baz titrasyonu deneyi nasıl yapılır?
Deneyin Yapılışı 250 mL’ lik temiz bir erlene bir mezür ya da pipetle derişimi bilinmeyen HCl çözeltisinden 5 mL konur. Üzerine yaklaşık 100 mL saf su ilave edilir. 2-3 damla fenol ftalein indikatörü damlatılarak karıştırılır. Daha sonra titrasyon işlemine geçilir.
Read more