Ritim bozuklukları arasında en ciddi sonuçları olan ve “Atriyal Fibrilasyon” diye tanımlanan ritim bozukluğunda, kalp atış sayısı genellikle artmakta ve dakikada yüzün üzerinde seyretmektedir. Atışlar arası aralıklar da birbiri ile tamamen uyumsuzdur.
Read moreRitim bozukluğu ölüme neden olur mu?
Aritmilerin çoğu zararsız olsa da, bazıları hayati tehlikeye sebep olacak kadar ciddi olabilir. Örneğin, ritim bozukluğu sırasında kalp vücuda yeterince kan gönderemez ve bu durum kişide nefes darlığı, bayılma, baygınlık hatta ani ölüme sebep olabilir.
Read moreKalpte ritim bozukluğu ölümcül mü?
Kalbin normalden hızlı ya da yavaş çalışması olan ritim bozukluğu , tedavi edilmezse ölüme yolaçabilir.
Read moreKalpte aritmi neden olur?
Bu durum kalp aritmileri olarak bilinir. Kalpte oluşan ritim bozuklukları pek çok farklı nedenden dolayı oluşabilir. Stres, sigara ve alkol kullanımı, diyabet hipertansiyon gibi pek çok etken, kalp ritminin farklılaşmasına yol açar.9 May 2020
Read moreAritmi tipi nedir?
Kalp ritminin düzensizleşmesi olarak da tanımlanabilen aritmi , kalbin çok hızlı, çok yavaş veya düzensiz atması gibi sorunlara verilen genel bir addır.9 May 2020
Read moreVentriküler ve supraventriküler nedir?
Kalp hızının 100’ün üzerinde olmasına taşikardi denir. Supraventriküler taşikardi (SVT) kalbin üst boşluklarından (kulakçıklardan) kaynaklanan ve dakikada atım saysının 100’ün üzerinde olduğu çarpıntı atağıdır.
Read moreVentriküler aritmi nedir?
Ventriküler Taşikardi: Kalbin alt odacıklarındaki anormal elektrik sinyalleri ile başlayan ve hızlı bir kalp atışıdır. Fakat bu hızlı hal, ventriküllerin vücuda yeterince kan pompalamak için etkin hareketlerine olanak tanımaz.
Read more