Sıfır araç otomobil iadesi hususunda sadece ayıplı otomobilinin satışının yapıldığı kişiye karşı yapılır. Sözleşmeden dönme sebebiyle” yapılan bu iade türünde üretici veya ithalatçı sorumlu olmayacaktır. Sadece satıcı sorumlu tutulacaktır.
Read moreSatılan araba geri alınır mi?
Satılanın ayıpsız benzeri ile değişimi. Satıcının elinde bulunması halinde alıcının talebi ile araç hasarsız bir araç ile değiştirilebilir. Sözleşmeden dönme. Yukarıdaki seçimlerin mümkün olmadığı hallerde alıcının sözleşmeden dönme hakkı her zaman mevcuttur.
Read moreAldığım araç motoru arızalı çıktı ne yapmalıyım?
Örneğin aldığınız ikinciel araç pert kayıtlı çıkmışsa, motoru arızalı çıkmışsa burada satıcı doğrudan sorumludur. Tüketici olarak yasal haklar en iyi şekliyle öğrenilmeli ve böyle bir mağduriyet yaşamışsanız gecikmeden profesyonel hukuki desteğinizi alarak yasal sürecin başlatılmasını önermekteyiz.
Read moreIkinci elde ayıplı mal olur mu?
İkinci El Araç Satışlarında Ayıp Satıcının ifa yükümlülükleri arasında satılan ikinci el aracın ayıpsız olması ve ayıpsız olarak teslim edilmesi yer almaktadır. Bu konuda satıcı ikinci el araçtaki ayıplara kendisi sebebiyet vermemiş olsa dahi sorumludur.14 Eki 2021
Read moreİkinci el araç satışı tüketici işlemi midir?
0 (sıfır) kilometre araç alım satım işinde, genelde, taraflardan biri “tüketici ” (araç satın alan kişi) diğeri ise “satıcı” (otomobil bayii, galerici) olup, az yukarıda belirtilen tanımlara uyan bu iki taraf arasında kurulan -ikinci el araç alım satımı da dahil- her türlü sözleşme ve hukuki işlem tüketici işlemidir.
Read moreAyıplı aracın iadesi nasıl yapılır?
Tüketici ayıplı mal ile karşılaştığında derhal malın ayıpsız yenisi ile değiştirme hakkını, ayıplı malı iade ile parasını iade hakkını ve yine isterse tamir hakkını kullanmakta tamamen serbesttir. Ayıplı mal satan firma ile müteselsil sorumlu olan ithalatçı-imalatçı firma bu talebi derhal yerine getirmekle yükümlüdür.
Read moreAyıplı araç davası ne kadar sürer?
Ayıplı araç dava süreci, tam olarak bilinememekle birlikte davalar yaklaşık 1 yılı bulabilmektedir. Fakat bu durum olağandışı durumlarda 1 yılı da aşabilir. Ayıplı mal, araçta belirtilen özelliklerin ve modelin sözleşmede belirtildiğinden farklı çıkması halinde ortaya çıkan bir durumdur.
Read more