Mal Beyanında Bulunma Süresi . Borçlu ödeme emrinin kendisine tebliğinden itibaren yedi gün içinde ödeme emrine itiraz edebilir. Eğer ödeme emrine itiraz etmiyorsa bu yedi günlük süre içerisinde mal beyanında bulunmak zorundadır.
Read moreMal bildiriminde zaman aşımı süresi ne zaman başlar?
Dolayısıyla kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilebilmesinin zamanaşımı olan iki yıllık süre, örneğin mal varlığındaki önemli değişikliğin meydana geldiği tarihten değil, eğer ihtaren verilen 30 günlük sürenin sonunda bildirimde bulunulmamış ise bu tarihten itibaren işlemeye başlayacaktır.
Read moreMal bildirim beyannamesi verilmezse ne olur?
Süresi içinde mal beyanında bulunmayan borçlunun alacaklının istemi ile hapisle tazyik olunmasına karar verilir. Hapisle tazyik kararını icra mahkemesi verir; Cumhuriyet Başsavcılığı uygular. Hapisle tazyik yoluna bir kere başvurulabilir ve hapsin süresi üç ayı geçemez.
Read moreEk mal beyanı vermemenin cezası nedir?
Mal bildiriminde bulunması gerekli görevlerde olan eşlerin, herbiri ayrı ayrı mal bildiriminde bulunmak zorundadır. Bildirilmez ise cezası var mı? 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca belirlenen durum ve sürelerde mal bildiriminde bulunmayan memurlar kademe ilerlemesinin durdurulması ile cezalandırılır.2 Nis 2021
Read moreEk mal Bildirimi kaç gün içinde bildirilir?
Memurlar ve kamu personeli göreve başlarken mal bildirim formu doldururlar. Eğer yukarıda bahsettiğimiz gibi kendilerine net ödenen paranın 5 katı tutarında bir değişiklik söz konusu olur ise 1 ay içerisinde memur ek bildirimi vermek zorundadır.
Read moreMal bildirimi hangi durumlarda yapılır?
-Taşınmaz Mal kapsamında olan arsa,bina,tarla v.b mallar ile yapı kooperatif hisseleri dahil olmak üzere edindikleri malların değeri ne olursa olsun edinme tarihinden itibaren 1 ay içinde mal bildirimi formu ile kurumlarına bildirmek zorundadırlar.
Read moreDevlet memuru hisse senedi alabilir mi?
Bu itibarla, Devlet memurlarının herhangi bir görev almamaları kaydıyla genel olarak anonim şirketler ile halka açık anonim şirketlerde pay sahibi olmalarına yasal bir engel bulunmadığı mütalaa edilmektedir.
Read more