Aplikasyon krokisi nereden alınır ? Aplikasyon krokisi, parselin bağlı bulunduğu kadastro müdürlüğünden temin ediliyor. Aplikasyon krokisi, parselin tapu bilgileri ile ebatı ve konumunu sabitleyen koordinatları belirtir. Bu krokinin verilebilmesi için parsel malikinin talebi gerekiyor.
Read moreAplikasyon ne amaçla yapılır?
Aplikasyon , kadastro paftalarındaki parsel köşe noktalarının yeniden zeminde belirtilmesi ile parselin zemindeki sınırlarının gösterilmesidir. Bir başla deyişle aplikasyon , projeye göre yapı temelini arazi üzerinde oturacağı alanı belirleme işine deniyor.
Read moreHarita aplikasyon nasıl yapılır?
Aplikasyon projede yapılan imar planlarını, yapı projelerini, yol projelerini, bahçe mimarisine ilişkin düzenleme planlarını vb. projeleri zemine uygulama işlerine denir. Aplikasyon , harita veya planların yapımı amacı ile arazide tesis edilmiş olan poligon noktası vb. gibi sabit noktalardan yararlanılarak yapılır .
Read moreAplikasyon kim yapar?
Eğer Lisanslı büro kurulmamışsa aplikasyon işlemi için başvuru kadastro müdürlüğüne yapılır. Aplikasyon işleminin tescil yönü olmadığından işlem; başvurunun yapıldığı lisanlı büro ya da kadastro müdürlüğünde tamamlanır.
Read moreAplikasyon krokisini kimler alabilir?
Aplikasyon krokisi , parselin bağlı bulunduğu kadastro müdürlüğünden temin ediliyor. Aplikasyon krokisi , parselin tapu bilgileri ile ebatı ve konumunu sabitleyen koordinatları belirtir. Bu krokinin verilebilmesi için parsel malikinin talebi gerekiyor.
Read moreAplikasyon krokisinde hangi bilgiler bulunur?
Aplikasyon krokisinin hazırlanması işlemi Taşınmaz Seçimi, Yer Kontrol Noktası Seçimi, Fen Kayıt Bilgileri , Form Bilgileri ve Kroki Çizimi olmak üzere beş sekmeden oluşmaktadır.
Read moreAplikasyon krokisi kaç yıl geçerli?
➢Aplikasyon krokisinin geçerlilik süresi 6 ay’dır.
Read more