Yoğunluğu 1 gr/cc olan suyun API değeri 10 olarak kabul edilip, API =(141,5/SG)- 131,5 şeklinde formüle edilmiştir. SG (Spesifik Gravite) “Petrol Yoğunluğu/Su Yoğunluğu” anlamına gelir. Hafif petrolün, API gravite değeri daha büyükken, yoğunluğu yükseldikçe API gravite değeri düşecektir.
Read moreAPI nedir nasıl oluşturulur?
API (Application Programming Interface) bizim dilimizde “Uygulama Programlama Arayüzü”, bir uygulamanın işlevlerine dışarıdan veya uzaktan erişilip bu işlevlerin kullanılmasını sağlayan arayüzdür. API , bir sunucunun üzerindeki uygulamaya farklı platformlardan ulaşılmasını ve response dönmesine olanak sağlar.25 Şub 2018
Read moreAPI ne deme?
API ( Application Programming Interface ) Chrome, Firefox, HTML, macOS, Youtube, MailChimp, Twitter, HubSpot, Facebook, Google, WordPress, DigitalOcean, Grav, Nginx, Ubuntu, Android , jQuery, …) sahip olduğu yeteneklere izin verilen sınırlandırmalar dahilinde dışarıdan erişilebilmesini sağlayan bir arayüzdür.
Read more