Herkesin merak ettiği kalp atışının yavaşlatılması yöntemleri şu şekildedir;
Read moreBeloc ilaç ne işe yarar?
Beloc , kalp atım hızını (nabızı) yavaşlatmaya yarayan beta blokerler grubundan reçeteli bir ilaçtır. Etken maddesi metoprolol, epinefrin gibi vücuttaki bazı doğal kimyasalların kalp ve kan damarları üzerindeki etkisini engeller. Böylece kalp atış hızını, kan basıncını ve kalp üzerindeki zorlamayı azaltır.
Read moreHangi ilaçlar nabzı düşürür?
Kalp hızını düşüren en sık kullanılanlar beta blokerler, kalsiyum kanal blokerleri ve digoxindir. Kalp ritmini tümüyle normale döndürebilen antiaritmik ilaçlar verilebilir. Bu ilaçlar etkili olmakla birlikte bazen kabul edilemeyecek ciddi yan etkilere de yol açabilir.
Read moreSVT hangi ilaç kullanılır?
SVT ataklarının önlenebilmesi için en sık tercih edilen ilaç propranolol adlı beta blokördür. Bu ilaç , özellikle Wolff-Parkinson-White (WPW) sendromu olan bebek ve çocuklarda güvenle kullanılabilir. WPW sendromu olmayan bebeklerde digoksin, büyük çocuklarda ise verapamil adlı ilaçlar da tercih edilebilir.
Read moreNabız yüksekliğinde hangi ilaç kullanılır?
Ritim bozukluğunda kullanılan ilaçlar (antiaritmik ilaçlar)
Read moreTaşikardi için hangi ilaç?
Ritim bozukluğunda kullanılan ilaçlar (antiaritmik ilaçlar)
Read moreTaşikardide nabız kaç olur?
Genel olarak, yetişkinler için istirahat halindeki kalp hızının dakikada 100’ün üzerinde olması taşikardi olarak kabul edilir. Altta yatan nedene ve kalbin ne kadar çalışması gerektiğine bağlı olarak kalp çarpıntısı tehlikeli olabilir. Taşikardisi olan bazı kişilerde hiçbir belirti veya komplikasyon olmayabilir.22 Haz 2020
Read more