Ahtapotların mürekkep kesesi sindirim bezinin altında bulunur. Keseye bağlı bir bezin oluşturduğu mürekkep kesede biriktirilir. Kesenin sifona yakın olması sayesinde ahtapot mürekkebi dışarıya su yardmıyla fışkırtır.
Read moreAhtapotlar neden mürekkep Fışkırtır?
Ahtapotların özellikleri Kanı, demir yerine bakır içeren mavi renkli protein nedeniyle, mavidir. Saldırı anında kendini korumak için mürekkep fışkırtır , kemiği olmadığı için daracık yerlere girip çıkabilir.
Read moreAhtapotlar neden 3 kalplidir?
Bir ahtapotun 3 kalbi, 9 beyni ve maviye yakın renkte kanı vardır. Kalplerden ikisi solungaçlara kan pompalarken, diğeri de vücudun geri kalanının kan akışını sağlar.
Read moreDenizin derinliklerinde ne var?
Bu deniz canlısını anlamak için bir defa bakmak yetmiyor!
Read moreAhtapot yemekleri nasıl yapılır?
Avlanan ahtapot etinin yumuşaması için tahta bir sopayla düz bir taşın üzerinde dövdükten sonra haşlayabilirsiniz. Haşlandıktan sonra ahtapot tava, salata, güveç, kızartma veya sote şeklinde yapılarak yenilir.
Read moreAhtapotların iç organları nerede bulunur?
Mantolarının üzerinde yüzgeci olmayıp, boşluklarında bulunan solungaçlarıyla solunum yapar. Manto tüm iç organları koruyan bir yapıdadır. Mantonun içerisinde Ahtapotlar da ikişer böbrek, solungaç bulunmaktadır. Kimilerine göre 3 kalp kimileri ise 3 parçalı kalbi olduğunu söylenmektedir.
Read moreAhtapot neden yere vurulur?
Yakalanan bir ahtapotu en azından 40 kere taşa , sert bir zemine vura vura öldürmek gerekir. Ahtapot ancak taşa vura vura öldürüldükten sonra yenilebilir çünkü. Öldürüldükten sonra vurulduğunda kendisini salmaz çünkü. Daha canlıyken taşlara vurmak, köpük salgılamasını beklemek ve yumuşatmak gereklidir.
Read more