Kalpte tekleme hissinin en sık görülen nedeni “ekstrasistol” adını verdiğimiz adı üstünde kalbin ekstradan-fazladan atmasıdır. Ekstra atımdan sonra kalp normal vurusunu yapmadığı için sanki kalbimiz bir atımlık durmuş gibi algılarız.14 Eyl 2010
Read moreMide ağrısıyla kalp ağrısı nasıl ayırt edilir?
Göğüs bölgesindeki ağrıların şiddeti ve sıklığı mühim bir veridir. Ağrılar devamlı ve şiddetli ise göğüs ön bölgesinde belli bir alanda olup boyna ve sol omuza doğru, mide ve sırttan çeneye doğru yayılıyorsa, yirmi dakikadan fazla sürüyorsa bu ağrıların kalp ağrısı olma ihtimali yüksektir.
Read moreMidedeki rahatsızlık kalbi etkiler mi?
Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, devam eden hafif veya orta şiddette mide ağrısı çekenleri, kalp krizi riskine karşı uyarıyor. Midede hissedilen ağrı, günümüzün ölümle sonuçlanabilen en ciddi sağlık problemlerinden kalp krizinin de habercisi olabiliyor.
Read moreReflü kalpte tekleme yapar mı?
7-Hamilelik, anemi (kansızlık), tiroid hastalıkları, reflü hastalığı kalpte teklemeye neden olabilir.14 Eyl 2010
Read moreDüzensiz nabız ne demek?
Aritmiler veya ritm bozuklukları kalp atımlarının düzensiz hale gelmesidir. Ritm bozukluğu sırasında kalp çok hızlı atabilir (taşikardi), çok yavaş atabilir (bradikardi) veya düzensiz atabilir. Çoğu aritmi zararsız olmakla birlikte bazıları hayatı tehdit edecek düzeyde ciddi olabilir.
Read moreEkstrasistol tehlikeli mı?
Ekstrasistoller çok yaygın bir aritmi şeklidir ve genellikle tehlikeli değildir: kalp hastalarının yalnızca küçük bir yüzdesinde ekstrasistoller bazı sürprizler saklayabilir.
Read moreYürek atması neden olur?
Kalp çarpıntısı, stres, heyecan, hızlı koşma veya aşırı kafein tüketiminden kaynaklı olabilir. İnsan kalbi 1 dakikada 60 ila 80 defa atar. Kalp hızının üst sınırı 100 atım kabul edilir. Eğer kalp hızının 100’den fazla atıyorsa kalp çarpıntısı (taşikardi) görülür.
Read more