İçeriğinde bol miktarda fosfor, lesitin, magnezyum, potasyum ve demir bulunur . Karaciğer detoksu için çok önemli olan metiyonin maddesinden barındırır. Kalsiyum açısından en zengin besinlerden biridir. E vitamini, B1, B2, B3, B5 ve B15 vitaminleri açısından zengindir.
Read moreTahin ismi nereden gelir?
Arapça ṭḥn kökünden gelen ṭaḥīn طحين “her çeşit un” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ṭaḥn طحن “1. öğütme, 2. un” sözcüğünün sıfatıdır.
Read moreTahini kim icat etti?
İbrahim Efendi, o dönemde pekmezle yapılan helvaya alternatif olarak tahin ve şeker kullanarak helva üretimini geliştirmiş. Tahin üretimi yapan ve ürettiği tahini , helvasına da kullanan İbrahim Efendi, 1884 yılında Malatya’nın Darende ilçesinden.
Read moreTahin diye isim var mı?
Tahin kelimesi Türkçe’de “her çeşit un” anlamına gelir. Arapça ṭḥn kökünden gelen ṭaḥīn طحين z “her çeşit un” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ṭaḥn طحن z “1. öğütme, 2. un” sözcüğünün sıfatıdır.
Read moreTahin hangi yöreye ait?
Bir diğer araştırma sorusu olan “tahin nereye ait” sorusuna esasen sadece Bozkır’a aittir diyemeyiz. Çünkü başka bölgelerde de gerek yöre halkı gerek fabrikalar tarafından tahinler üretilebilmektedir. Fakat bunlar arasında en çok beğenilen ve en meşhur olan tahin Bozkır tahini olmuştur.
Read moreTahin kime denir?
Tahin , susamın kabuğunun soyulması, kavrulması ve öğütülmesi ile elden edilen bir Orta Doğu çeşnisidir. Susam tohumları sırasıyla eleme, kabuklarının soyulması ve ayrılması işlemlerinden sonra yıkanarak 150-200 °C’de 2 ile 3 saat arasında kavrulur. Daha sonra oda sıcaklığına inene kadar bekletilir.
Read moreTürkce tahin nedir?
Tahin , susam bitkisinin ezilerek birtakım işlemlerden geçirilmesi ile üretilen tahin , hammaddesi olan susamların koyu ve hafif akıcı bir kıvama gelmesi ile üretilen bir lezzettir. Tahin , Türk mutfağında özellikle kış aylarında kahvaltıların sevilen lezzetlerinden biridir.16 Mar 2020
Read more